Annons

Fest inne - bråk ute

Fyra krossade glasrutor i Söderslättshallend cafeteria. Det var vad fotbollspubliken kunde se av förödelsen som danska supportrar och supportrar till Helsingborgs IF svarade för i Trelleborg.
Sport • Publicerad 17 januari 2004

Innanför var det fotbollsfest - en härlig stämning och härlig fotbollsunderhållning. Utanför var det bråk, skadegörelse och ett massivt polisuppbåd. - Det är skrämmande att det ska behöva inträffa. Nu blir arrangemangets eventuella fortsättning starkt ifrågasatt, säger fritidsnämndens ordförande Leif Johansson (s). Den fotbollsentusiastiske politikern tyckte att bråket lade sordi på stämningen, för i takt med att bråket trappades upp gick djungeltelegrafen på läktarplats. De härjande supportrarna försökte också ta sig upp in i Söderslättshallen men polisen lyckades hålla dem utanför. Folk hade svårt att förstå vad supportrar till Helsingborgs IF gjorde i Trelleborg - HIF deltog inte ens i turneringen. Men uppgifter till Allehanda gör gällande att anhängare till FC Köpenhamn och Helsingborg har nära kontakt och att de bråkande danskarna tillhör en grupp av supportrar som inte tilläts att köpa biljetter av den egna klubben. - Är det fråga om helsingborgare är det än mer fruktansvärt att de kommer till Trelleborg för att slåss, säger Leif Johansson. Är det här vad trelleborgarna kan vänta sig när Trelleborgs FF nu spelar i allsvenskan? - Det får vi verkligen inte hoppas att det här blir en vanlig syn. Jag trodde att det var slut på supporterbråk, de har skött sig bra de senaste åren. Bertil Olsson, som var med i arrangörsstaben, var mycket besviken över det inträffade men hade på fredagskvällen inga kommentarer.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons