Annons

Felfritt igen för Sydslättenekipage

Sista tävlingen för året är genomförd för Annie Lienau från Sydslätten. 2010 kunde inte ha slutat bättre än en felfri runda på tolvåriga Candella i ridhuset i Anderslöv.
– Felfri för andra helgen i rad på 1,30, konstaterade 22-åringen nöjt.
Sport • Publicerad 23 november 2010
Med snabba språng mot en femteplats. Annie Lienau red felfritt för andra tävlingen i rad på Candella.Foto: 

Söndagens ritt räckte till en femteplats av 34 startande i klass 2, med hinder på 1,30, vid de nationella hopptävlingarna i Sydslättens ridhus.

Tolv ekipage red banan felfritt och överlägset snabbast red Nicole Holmén från Flyinge på Aernst som vann på tiden 57,74.

Annons

Annie Lienau noterade 70,57 och hade tre sekunder fram till närmaste ekipage i prislistan.

– Det kunde nog gått lite snabbare, men jag koncentrerade mig på att rida felfritt i dag, förklarade Sydslättenryttaren som red felfritt i Helsingborg veckan tidigare.

Tolvåriga stoet Candella har hon tävlat med sedan i somras. Det här var tredje tävlingen på 1,30, den andra i rad som slutade felfritt.

– Målet är att tävla på 1,40 framöver, säger Annie Lienau, Trelleborgstösen som sedan ett par år bor och arbetar i Skurup.

Ridsportskarriären inleddes i Trelleborgs Ryttarföreningen men för något år sedan bytte hon till Sydslätten.

– Det var inte så många som tävlade i Trelleborg, många av mina vänner fanns här så då blev det så.

Hemmaklubben hade ytterligare placeringar att glädja sig åt i helgen. I klass 5, med hinderhöjd på 1,10, kom Anna-Lena Silow på andra plats på Southern Comfort.

Helgens hopptävlingar i Anderslöv samlade 261 starter, något färre än tidigare år.

Arrangörerna i Sydslätten hade bland annat konkurrens av tävlingar i Osby.

INTERNAL INTERNAL
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons