Annons

Felfri klubbdebut trots struliga förberedelser

En välvillig tävlingsledning gjorde så att Annie Wilhelmsson kunde komma till start. Sedan blev det två felfria rundor och fjärde pris bland de 99 ryttarna i kvalet till Sveland Cup. En stark klubbdebut i Sydslätten för den 20-åriga östgötskan.
Sport • Publicerad 6 mars 2007
Högt över hindren. Annie Wilhelmsson på Rebecca redfelfritt två gånger om i TRF:s ridhus i Brosjödal. Till helgen tar det nya Sydsättenekipaget sats igen – då för att tävla på "hemmaplan" i Anderslöv. BILD: Claes NybergFoto: 

– Bra. Mer bestämd galopp; hon vågade galoppera ända fram, tyckte Annie Wilhelmsson efter sina två rundor på nioåriga Rebecca.

Trelleborgs Ryttarförening arrangerade regionala hopptävlingar i söndags.

Annons

Tävlingen samlade över 300 starter med ryttare från hela Skåne.

– En liten succé, tyckte tävlingsledaren och nyligen omvalde TRF-ordföranden Bengt Håkansson.

Det blev en lång dag för honom och de 30-talet funktionärerna från TRF.

Den största klassen, klass 2, kvaltävlingen till Sveland Cup med hinder på upp till 1.15 meter, hade 99 starter och hela 38 gick vidare till omhoppning efter att ha ridit felfritt. Det gjorde att tävlingen drog ut på tiden.

Och det var kanske tur det för Sydslättens Annie Wilhelmsson.

– Jag var hemma och skötte hästarna, sen fick jag problem med bilen när jag skulle hit och fick stressa. Som tur var lät de mig få starta sist, annars hade jag inte hunnit.

Struliga förberedelser hindrade inte en felfri grundomgång. Och i omhoppningen red hon både snabbt och felfritt.

Tiden 36,79 räckte till en fjärde plats, exakt fyra sekunder efter vinnaren Johanna Wall från Flyinge.

I klass 1 räckte ekipaget till en femte plats efter ännu en felfri ritt.

– Bra resultat, men Sveland Cup är inget huvudmål, sa Annie Wilhelmsson som för ett halvår sedan flyttade från Norrköping till södra Skåne för att jobba som hästskötare på Olof Smiths hästgård utanför Genarp. Att Olof Smith tävlar för Sydslätten gjorde klubbvalet enkelt för Annie.

Annons

– Jag har främst flyttat hit för att jobba med hästar och rida så mycket som möjligt. Jag har inte bekantat mig så mycket med klubben än, förklarade hon.

Sydslätten hade flera som höll sig framme i söndags. 14-åriga Elin Karlsson på Sealord H red också felfritt i Sveland Cups grundomgång. 45,73 i omhoppningen placerade ekipaget en bit utanför de sex prisplatserna.

– Han var pigg och glad, hur duktig som helst, sa Elin om sin tolvåriga valack.

– Han ramlade vid tävlingar förra helgen. Därför var målet att rida säkert och felfritt för att få tillbaka självförtroendet, sa Elin nöjt. Från arrangörshåll var man också nöjda i TRF. Däremot kunde klubben bara ställa ett tävlande ekipage på benen.

– Det här är en tävling för ryttare med egna hästar. För oss är lektionsridning den viktigaste biten, men förhoppningsvis ger det här inspiration till våra egna ryttare, sa tävlingsledaren Bengt Håkansson.

Kommande helg är det Sydslättens tur att arrangera. Då blir det tävlingar från fredag till söndag, på lokal, regional och nationell nivå.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons