Annons

"Fel" spelare tränar med TFF

Just nu tränar en etablerad allsvensk spelare med TFF. Dessvärre är Mattias Thylander varken målvakt eller spelfördelare och därför är han inte intressant i dagsläget.
Sport • Publicerad 18 december 2003

- Det är Mattias som har sökt upp oss och visst får han träna. Han är en klasspelare men sedan beror det på vad vi söker, säger tränaren Ulf Larsson. Jonas Brorsson är inne på samma linje vad gäller 29-åringen med förflutet i Höllviken, MFF, AIK och nu senast Halmstad, en klubb han nu lämnar. - Han hade säkert gått in i laget men vi har inte råda att lösa honom från Halmstad, säger sportchefen. - Jag tog beslutet att inte fortsätta i halmstad och jag har något på gång utomlands. Men jag stänger inga dörrar och TFF är inte uteslutet, säger Mattias Thylander. Tre pass har han hunnit med i Trelleborg, och han är positiv till klubben. - Ett ungt och hunrigt lag som jag tror klarar sig bra i allsvenskan. Allsvenskan blir ett spännande äventyr, det finns mycket kvalitet i laget. TFF har förhandlat med Djurgården angående ett lån av Dembo Tourray och där saknas en detalj att lösa - men den detaljen är vital. - Jag börjar bli tveksam. Dembo kan tänka sig att spela i Trelleborg men han vill inte lånas ut ännu en gång, säger Jonas Brorsson. Målvakten har varit utlånad tidigare, Assyriska vid två tillfällen, och söker nu en fast bas där han kan etablera sig i allsvenskan. Problemet är att han har kontrakt med Djurgården till och med 2006 och mästarlaget vill inte sälja honom då Andreas Isaksson lämnar klubben vid ett attraktivt bud. - Djurgården vill inte sälja och vi vill inte köpa. Vi har Fredrik Persson som vi tror mycket på. Sista ordet är inte sagt men affären drar ut på tiden och det handlar om att killen själv måste välja. När det gäller en ersättare till Jonas Nilsson finns det tre kandidater varav två betecknas som "heta". - Vi har inte kommit till några förhandlingar än utan det handlar om intressanta namn. Det lutar åt en utländsk spelare men det handlar som alltid om pengar. Vi kan inte köpa för pengar som inte finns, han får inte kosta för mycket, säger Jonas Brorsson. Transferfönstret för utländska spelare stänger sista januari och på den svenska marknaden finns det bara två spelfördelare att tillgå. Men Erik Johansson är ingen spelare som känns rätt för TFF och för Kennedy Bakircioglü lär TFF knappast vara rätt klubb. - En lösning på mittfältet kan dröja. Vi kanske väntar med en värvning till allsvenskans uppehåll, efter de nio första omgångarna, säger Jonas Brorsson. Om mittfältslösningen dröjer umgås TFF med planen att låta Kristian Haynes vikariera som spelmotor.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons