Annons

Fegler får fortsätta i mål

Reserven Christian Fegler får stå kvar. TFF har inga planer på att värva en ny målvakt när transferfönstret öppnar den 1 juli.
Sport • Publicerad 13 juni 2007
Christian Fegler – här i matchen mot Elfsborg – får sannolikt fortsatt förtroende i Trelleborgs FF. BILD: TOMAS NYBERG
Christian Fegler – här i matchen mot Elfsborg – får sannolikt fortsatt förtroende i Trelleborgs FF. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Fredrik Fritz Persson har varit knäskadad sedan i början av maj. Enligt de senaste beskeden riskerar han missa resten av säsongen.

Nu talar det mesta för att Christian Fegler får fortsatt förtroende i målet.

Annons

Klubbdirektör Lasse Larsson ger bra betyg åt ersättaren Christian Fegler.

- Han har varit stabil och vi är helt klart nöjda med vad han har presterat. Han var lite darrig i andra halvlek mot Gefle senast, i övrigt finns det inget att klaga på. Fegler har stått i fem hela matcher i allsvenskan och har under den tiden övertygat TFF-ledningen om att han är rätt man att satsa på.

Transferfönstret öppnar den 1 juli och klubben har i nuläget inga planer på att börja leta efter en ny målvakt - oavsett vilket besked man får efter Fredrik Perssons titthålsoperation om två veckor.

- Det vi söker är en forward, inte en målvakt, säger Lasse Larsson.

Bakom Fegler finns det 16-åriga jättelöftet Viktor Noring.

- Han håller samma klass som Andreas Isaksson gjorde i den åldern. Och vi har ju inte varit rädda för att ha en 17-åring i målet tidigare. Nu är Viktor i och för sig bara 16, men som jag sa så är det inte en ny målvakt vi kommer att leta efter.

Christian Fegler väljer själv att ligga lågt.

- Det finns ingen anledning att titta för långt fram. Det kan låta tråkigt, men jag tar verkligen en match i taget, säger 27-åringen.

Du hoppade in efter halvtimme mot Brommapojkarna i den femte omgången och har stått sedan dess. Vad ger du dig själv för betyg så här långt?

- Svårt att säga...men jag är nöjd och tycker väl att jag har varit godkänd.

Annons

Mycket talar för att du får fortsatt förtroende. Hur ser du på det?

- Jag tänker inte så. Det kan hända så mycket. Man vet aldrig hur klubben agerar eller när Fritz är tillbaka. Därför finns det ingen anledning att spekulera.

Anders Thell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons