FCT uppe på kvalplats

Via segern borta mot Malmö City med 2–1 kravlade sig FCT upp på kvalplatsen i division tre och inför de två avslutande matcherna har de en poäng tillgodo på såväl Nosaby som Eslöv. Kvar att möta har trelleborgarna just Eslöv samt Balkan i sista omgången.
Sport • Publicerad 14 september 2009

TRELLEBORG.

Det ska dock sägas att Malmö City tvingades spela med en man mindre under nästan hela matchen, eftersom målvakten blev utvisad efter endast två minuter. Trots detta tog hemmalaget alltså ledningen men som efterhand kvitterades av Mattias Roos. Med tio minuter kvar avgjorde FC Trelleborg genom Andreas Lewitz.

– Andreas var ett ständigt orosmoment för Cityförsvaret, berömmer FCT-tränaren Christian Lind efter matchen.

Lewitz har i match efter match de senaste veckorna visat, att han ä tillbaka i fjorårsformen som målskytt och är nu uppe i fina tretton mål.

Genom segern är FCT uppe på kvalplatsen och har faktiskt den i helt egna händer – eller fötter. Man möter Eslöv borta härnäst och avslutar sedan hemma mot Balkan. Ett i och för sig svårt avslutningsprogram men som sagt; en kvalplats till division två ligger i potten!

IFK var i Tomelilla och krigade om kanske ännu viktigare poäng och i första hand gällde att hålla poängavståndet till just hemmalaget TIF. Det lyckades också via 0–0. Fem poäng ned till Tomelilla innebär också att IFK i princip är klart för nytt division trespel nästa säsong.

För inte ska väl Tomelilla rå på serieledande Kvarnby borta i nästa omgång och en seger krävs för att hota IFK i förlängningen.

– Vi hade en boll inne i målställningen redan efter tio minuter men domaren missade tyvärr målet. Vi ville så klart vinna men är väl ändå nöjda med en poäng och speciellt som vi fick Martin Nordblad utvisad med cirka halvtimmen kvar, informerar målvakten Calle Wachtmeister efter matchen.

Nu är det inte bara Calle och Carl Tomaszewski som är utlånade av TFF – i Tomelilla gjorde även Max Westerberg debut och han hoppade in de sista tio minuterna.

Pelister har ”gått bra” efter sommaruppehållet men nu kom ett ordentligt dipp i hemmamatchen mot bottenlaget Lödde. Gästerna vann på Ymorvallen med klara 4–1 efter 2–1 i halvtid och Toni Forsberg gjorde tröstmålet för Pelister.

– Kanske vår sämsta insats under hela säsongen och det var många spelare som underpresterade, summerar Pelistertränaren Anders Palmér.