FCT föll borta mot serieledaren

IF Limhamn/Bunkeflo stormar mot serieseger i division tre. FC Trelleborg blev på lördagen ett offer på vägen när hemmalaget vann med 3–0 (2–0) på Brovallen.
Fotboll • Publicerad 24 augusti 2019

Saban Pehilj, hemmalagets storvuxne anfallare, blev matchens huvudrollsinnehavare när han gjorde samtliga mål.

– Stor och stark och duktig i boxen. En målfarlig spelare, men han fick lite för enkla lägen, säger Malik Sesay, tränare i FC Trelleborg.

FCT hade ett stolpskott i slutet av första halvlek. När Pehilj sedan slog till för tredje gången efter paus blev uppförsbacken för brant.

– Vi står upp bra mot dem i hela matchen. Samtidigt är det kanske inte mot den överlägsna ettan på bortaplan vi ska ta våra poäng, resonerar Malik Sesay.

Efter seriesegraren borta väntar särklassiga tabelljumbon Kvarnby hemma kommande lördag.

– Då är det bara seger som gäller, konstaterar FCT-tränaren.

Lördagens resultat innebär att FC Trelleborg ligger näst sist med fem omgångar kvar. Avståndet upp till en kvalplats är fyra poäng.