Annons

FCT avslutade magisk försäsong med kross

FC Trelleborg har haft en makalös försäsong med otroliga 36–2 i målskillnad (!). På måndagen vann laget mot Lunnarp med 8–0.
– Det blev ärligt talat inget kvitto på någonting, säger FCT-tränaren Peter Nilsson.
Fotboll • Publicerad 3 april 2018 • Uppdaterad 4 april 2018
Peter Nilssons FC Trelleborg är obesegrat på försäsongen. På lördag är det seriepremiär borta mot Lilla Torg.
Peter Nilssons FC Trelleborg är obesegrat på försäsongen. På lördag är det seriepremiär borta mot Lilla Torg.Foto: Christer Cederlund

FC Trelleborg ser spännande ut inför kommande division fyra-säsong. Laget har sprungit igenom försäsongen likt ett hungrigt lejon och står efter sju matcher obesegrat. Dessutom har laget bara släppt in två mål på dessa sju matcher.

På annandag påsk ställdes FCT mot division fyra-laget Lunnarp. Det skulle visa sig bli ännu en munsbit.

Annons

– Det var tyvärr inte alls den matchen jag hade önskat mig och blev ärligt talat inget kvitto på någonting. I halvtid ledde vi med 3–0 och då sa jag till spelarna: nu ligger vi under med 0–2 och måste vända på detta, säger FCT-tränaren Peter Nilsson.

FCT gick ner i tempo men kunde ändå fortsätta trycka in mål i den andra halvleken och det stannade till slut vid 8–0. Ännu en fin skalp för FCT som spelar seriepremiär på lördag borta mot Lilla Torg i Malmö.

– De ska vara duktiga passningsmässigt och det blir pännande att komma igång. Vi har en positiv känsla och har förmånen att ha en stor trupp som dessutom är en bra mix mellan ungt och rutinerat, säger Peter Nilsson.

Har du varit med om det förut att ni vunnit alla träningsmatcher?

– Nej, det har jag nog aldrig. Lite oroväckande bra kanske, säger han och skrattar.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons