FC Trelleborg vann streckmatch

FC Trelleborg tog en mycket viktig seger mot BK Höllviken i division 4 sydvästra. 2–1-segern på bortaplan befäste FCT:s position ovanför kvalstrecket.
Fotboll • Publicerad 20 augusti 2017

Tre poäng skiljde FC Trelleborg och BK Höllviken, på var sin sida återkvalstrecket, åt inför lagens möte i Höllviken.

Nu skiljer det sex poäng.

Men det kunde ha varit annorlunda om inte Dennis Petersson storspelat i FCT-målet under matchinledningen.

– Höllviken började bäst och skapade flera bra chanser om vi inte hade haft Dennis i målet hade det stått 3-0 efter 20 minuter. Dennis var världsklass, det var stängt, låst och nyckeln bortkastad, berättade FCT-tränaren Peter Nilsson.

Trelleborgarna ändrade i försvarsspelet mitt under halvleken, vilket gav effekt.

I den 43:e minuten kom ledningsmålet genom Toni Bahtiri. En bra djupledsboll av Dennis Olsson friställde Bahtiri, som volleychippade bollen över Oskar Norstedt i Höllvikenmålet.

– Toni Bathiri var en av våra bästa spelare med bra teknik och spelförståelse, berömde Nilsson.

Även FCT-debutanten Alban Merovci gjorde en bra första halvlek och skapade flera chanser.

– I paus sa han själv att han borde ha gjort två mål men jag sa, du sätter nästa.

FCT-tränaren fick rätt. I den 60 minuten dubblerade Merovci försprånget efter en frispelning av Bahtiri.

Dennis Petersson fortsatte att storspela i den andra halvleken och det krävdes ett självmål för att Höllviken skulle få kontakt i målprotokollet. Höllviken fick energi av målet och jagade kvittering, men det gav också farliga kontringslägen för FCT.

– Spelmässigt vann vi rättvist även om planens gigant var Dennis Petersson som gjorde sin bästa match sen jag tog över, konstaterade Peter Nilsson:

– Hela laget gjorde en bra match försvarsmässigt.