Annons

FC Trelleborg vände och vann

Matchen mellan FC Trelleborg och Höörs IS blev till en jämn och oviss tillställning, där hemmalaget kunde avgöra i den 87:e matchminuten och som gjorde att nästan hela Ymorvallen höll på att koka över. 3–2 (1–1) slutade matchen.
Sport • Publicerad 5 augusti 2010
Ex-TFF:arna och stoppeparet Jens Sloth och Mattias Thylander hade fullt upp att göra för att freda Höörmålet. Här nickar Jens Sloth bort bollen, där både Adam Weiszewski och Oliver Wilson är framme och attackerar.
Ex-TFF:arna och stoppeparet Jens Sloth och Mattias Thylander hade fullt upp att göra för att freda Höörmålet. Här nickar Jens Sloth bort bollen, där både Adam Weiszewski och Oliver Wilson är framme och attackerar.Foto: 

Höör kom till start med Jens Sloth, Mattias Thylander, Mattias Andersson och Alexander Steen bland ex-TFF:are, medan Mats Lilienberg därmed saknades. Mats semesterfirande har gjort att han inte kommit ikapp efter sommaruppehållet. Thylander började på mittfältet men tvingades ta plats som stopper bredvid Jens Sloth, när Christian Håkansson skadades efter en kvart. Det rutinerade stopperparet ingav, så klart, respekt bland FCT-spelarna men till sanningen hör, att samtliga tre FCT-mål tillkom på ganska enkla misstag i Höörförsvaret.

1–1 i den 30:e minuten kom till sedan rutinerade målvakten Joel Ringström helt sonika tappade bollen framför fötterna på Oliver Wilson – som från ett par meters håll enkelt kunde slå in bollen över mållinjen. Då hade Höör gjort 0–1 tre minuter tidigare.

Annons

2–2 kom efter lite kalabalik och stora tveksamheter framför Ringström i målet och där Dennis Olsson till sist enkelt kunde ”tåpaja” in bollen i mål.

3–2 var i och för sig ett mycket vackert mål men ännu en gång agerade Höörförsvaret väldigt passivt. Haris Berisha slog ett inlägg från vänster och ingen försvarare verkade ha sett hur Andreas Olsson elegant smög fram i mitten och när Haris inlägg kom – ja, då mötte också Andreas bollen helt perfekt med huvudet och nicken ställde Ringström i målet helt.

Andreas Olsson blev också utsedd till bäste hemmaspelare och han har inlett höstspelet på allra bästa sätt. Uppe i Nosaby senast blev han poängräddare via ett frisparksmål till slutresultatet 1–1 och nu alltså segerskytt och i stort har säsongen varit väldigt speciell för Andreas del. När tränaren Christian Lind samlade trupperna i vintras fanns inte Andreas på plats och hans inträde i laget dröjde.

– Ja, jag tog helt enkelt ett uppehåll från fotbollen och började inte träna förrän i juni. Nu är det dock roligt igen och det är alltid kul att göra mål men ska sanningen fram, så var mitt mål i Nosaby tänkt som ett inlägg. Målet idag – ja, det kändes som det bara var att sätta huvudet till bollen och jag behövde inte ens sikta, förtydligar Andreas – som hunnit bli 29 år.

FCT-tränaren Christian Lind var givetvis mycket glad efter segern – som på intet sätt var orättvis och analysen låter så här:

– Skönt med fotboll och att det ibland slutar så här lyckligt och jag tycker att vi både spelmässigt och kämpamässigt är värda segern. Sista målet tycker jag är ett riktigt klassmål, där Andreas löpning är suverän och där han sedan möter bollen helt perfekt. I och med vår seger lever ju också serien vidare.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons