FC Trelleborg nära en kvalplats

Eslöv borta i division trefotbollen tillhör de svårare matcherna i serien och inte minst därför imponerar FC Trelleborgs seger med 2–1 (1–1) i lördags. Segern innebär att FCT i allra högsta grad är med i kvalsnacket inför sista omgången.
Sport • Publicerad 21 september 2009

TRELLEBORG.

Samtidigt är det så att Eslöv missade kvalchansen, trots att man inledde klart bäst men där man ändå ”lät” FCT ta ledningen efter tio minuters spel på en straffspark. Dennis Olsson var som alltid säker straffskytt för trelleborgarna.

Inför sista omgången har FCT allt i egna händer och man möter Balkan hemma. Ett Balkan som inte har mycket att spela för och som redan har fixat nytt kontrakt. Skulle det ändå gå illa för FCT – ja, då får man sätta sin tillit till Pelister, som möter nuvarande trean Nosaby borta.

Pelister gjorde en ny strong match hemma mot Malmö City och man vann med 4–3 efter klara 3–0 i pausen. Oavsett uddamålförlusten var City aldrig riktigt nära och man reducerade till 4–3 med endast minuter kvar.

– Kanske inte vår bästa match men jättekul att vi är klara för division tre även nästa säsong, summerade Pelistertränaren Anders Palmér.