Annons

FC Trelleborg klar tvåa i stan

Redan efter bara några års nyordnad verksamhet har FC Trelleborg på riktigt placerat sig som tvåa på Trelleborgskartan, när det gäller herrarnas fotboll. I går blev det en repris för juniorerna, jämfört med seniorerna och en ny gruppseger hemfördes.
Sport • Publicerad 29 november 2009

TRELLEBORG. Ja, juniorerna var till och med strået vassare och gick genom gruppspelet utan att tappa poäng och så här ser segerraden ut:

• Höllvikens Gif 1–0, Svedala IF 1–0, Gislövs IF 4–1 och så gruppfinalen mot IFK 2–1.

Annons

FC Trelleborg vann mycket på att laget är väldigt jämnt komponerat, där ingen direkt sticker ut men där kollektivet skördar framgångar. Det är väl därför heller ingen slump att de åtta målen fördelades på sex spelare.

Det var spännande ända in i slutomgången gällande vilket lag som skulle följa FC Trelleborg till slutspelet. IFK stod då på fyra poäng och Svedala och Höllviken på tre. Resterande matcher var IFK–Svedala och Gislöv–Höllviken.

IFK gav dock varken Svedala eller därmed Höllviken en chans att konkurrera och segern mot Svedala skrevs till 3–1 och något av hjälte blev Jesper Malmgren.

– Vi har med hela laget från i fjor men vi trodde nog inte att vi skulle fixa det här och det är jättekul att vara i slutspelet, menar Jesper direkt efter matchen.

Jesper slog själv in 1–0 och sedan serverade han William Ganslandt bollen på silverfat och därmed 2–0. Visserligen reducerade Svedala till 2–1 men då återstod endast 48 sekunder och i stället för kvittering kunde Marcus Rundqvist definitivt avgöra till 3–1.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons