Annons

FC Trelleborg imponerar

Trelleborg. FC Trelleborg inledde med 3–2 borta mot Balkan och redan där hade man anledning att höja på ögonbrynen. Att formen består kunde konstateras på Ymorvallen i lördags. Eslövs BK inledde med en minst lika stabil seger – via 2–1 hemma mot Malmö City men mot FCT räckte EBK inte riktigt till och matchen slutade 3–0 (0–0).
Sport • Publicerad 25 april 2009
FC Trelleborg - Eslöv på Ymorvallen. Foto: Claes Nyberg
FC Trelleborg - Eslöv på Ymorvallen. Foto: Claes NybergFoto: 

– En anledning till segern är att vi smart nog valde motvinden först, inleder FCT-tränaren Christian Lind efter matchen.

Christian hade då fått se sitt lag kämpa väl under första halvlekens kraftiga motvind, även om Eslöv mycket väl kunde lett med både ett eller två mål i pausen. Den ena gången slogs bollen bort på mållinjen och den andra gången gjorde målvakten Robin Svensson en fin parad och räddade till hörna.

Annons

I andra halvleken förstod man ganska snart att spelet mestadels kom att förläggas på gästernas planhalva och efter en hörna kom också första målet. Ett väldigt snöpligt sådant och 1–0 kom efter en andraboll, där Andreas Olsson sköt ett ganska löst skott men där en Eslövsback helt ställde sin egen målvakt genom att lyfta på benet när bollen kom och Andreas skott letade sig in i bortre gaveln.

– Vi lyckades bra med vårt kortpassningsspel och i andra halvlek lyckades vi komma in bakom deras backlinje och vi vann väl ganska rättvist, menade Christian Lind.

Efter hand följde alltså även 2–0 och 3–0 och dessa båda mål var ganska lika, där inhopparna Adam Weiszewski och Erik Olsson petade in bollen över mållinjen från nära håll.

Pelister mötte Malmö City i Malmö och det blev till första förlusten i division tre. 3–1 (1–1) slutade den matchen sedan Igor Tasevski gjort 1–0 för Pelister. Även här förstörde blåsten mycket av ordnat spel och matchen var jämn. Den kom heller inte att avgöras förrän City slog in 3–1 på straff med cirka kvarten kvar att spela och då hade Pelister tryckt på ganska kraftigt emellanåt.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons