Annons

FC Trelleborg hakar på i toppen

Nosaby IF kom till Trelleborg en andra gång inom loppet av sex-sju veckor och precis som i seriepremiären mot Pelister kom nordostskåningarna till ett riktigt blåshål i form av Ymorvallen. 0–0 senast blev nu till 1–0 för motståndarna i FC Trelleborg.
Sport • Publicerad 1 juni 2009
Andreas Lewitz och Per Tillström i en tuff nickduell och båda spelar i FC Trelleborgs tröjor, eftersom Nosabys svarta var alltför lika hemmalagets mörkblå. Foto: Tomas Nyberg
Andreas Lewitz och Per Tillström i en tuff nickduell och båda spelar i FC Trelleborgs tröjor, eftersom Nosabys svarta var alltför lika hemmalagets mörkblå. Foto: Tomas NybergFoto: 

Det blev en match, där just blåsten förstörde det mesta av organiserat spel och det blåste så mycket att lagen inte kunde utnyttja den kraftiga medvinden utan oftast for bollen i väg till inspark eller till ett inkast. Hemmalaget inledde dock klart bäst och bara under de allra första matchminuterna kunde det också stått både 1–0 och 2–0. Närmast mål var det vid flipperspel – ett par gånger om – framför Nosabymålvakten Jörgen Bengtsson men där bollen till sist kunde sparkas undan båda gångerna.

Även om det alltså handlade om inledningsminuter, så hände faktiskt inte så mycket mer än en nick i ribban av hemmastoppern Tobias Hansson under hela denna inledande halvlek och de båda lagen gick nog ganska nöjda till pausvila med en poäng i hamn så långt.

Annons

– Tråkigt att publiken ska behöva se fotboll under de här förutsättningarna och det blev ju inget spel alls under första halvleken och det gäller ju båda lagen, menar Marek Skurczynski – den förre TFF:aren som tränare i Nosaby – efter matchen.

Andra halvleken hade hemmalaget medvinden i ryggen men faktum är att då spelade Nosaby som bäst. Man skapade tre-fyra firlägen, där väl ändå ett par var ”halva” frilägen och man hade även ett stolpskott bakom duktige FC-målvakten Izzettin Adigüssel som gjorde debut. Izzetin är nyförvärv från Pelister och om hans insats säger tränaren, Christian Lind, så här:

– Izzettin får ett extra plus och han uppträdde stabilt och ingav förtroende!

Matchen såg ut att sluta 0–0 men med cirka kvarten kvar slog Dennis Olsson en frispark direkt i mål och avståndet var väl cirka 35 meter!

– Vi tror att det ska bli ett inlägg men bollen letar sig direkt i mål och det såg lite konstigt ut, menar Marek i analysen.

Christian Lind förstår att Marek & Co i Nosaby blev överraskade men det var ändå långt ifrån ett slumpmål.

– Jag tror att det här var tredje målet i år och som tillkommer på ett liknande sätt och det är en inövad frisparksvariant.

I och med segern hakar FC på i toppen och strax bakom Balkan och Eslöv på andra och tredje platsen och nu väntar ett spännande publikderby på Ymorvallen. Mötet med Pelister där äger rum på nationaldagen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons