FC Trelleborg är nya namnet för Stavsten/Ymor

Under lördagen röstades ett helt nytt lokalt föreningsnamn fram och det skedde på Ymorvallen, där Stavsten/Ymor hade kallat till extra årsmöte.
Sport • Publicerad 1 november 2008

Inför säsongen 2007 slogs de båda tidigare konkurrerande föreningarna Stavstens IF och BK Ymor ihop och sammanslagningen visade sig bli lyckad.

Seniorfotbollen tog över Stavstens plats i division tre och där återfinns man fortfarande och även kommande säsong. Ungdomssektionen har hela tiden utvecklats och detsamma gäller fotbollen för tjejer. Sammantaget blåser det friska, positiva vindar på Vannhög, där man har huvuddelen av verksamheten förlagd. Enda orosmolnet är trångboddheten, där föreningen saknar fotbollsplaner för den hela tiden utvecklade ungdomsverksamheten. När det gäller namnet Stavsten/Ymor Fotbollsklubb har det handlat om ett arbetsnamn och tankarna kring ett helt nytt föreningsnamn har hela tiden funnits.

- Vi har egentligen hela tiden diskuterat ett namnbyte, inledde ordföranden, Roger Carlsson extraårsmötet.

Roger menade vidare att Stavsten/Ymor varit ett klumpigt namn att jobba under och att man inte kunnat profilera sig som det är tänkt.

- Nej, när våra lag har spelat borta eller i olika cuper har arrangörerna många gånger inte haft en aning om varifrån vi kommer. Därför vill vi ha Trelleborg med i namnet och det gör det också lättare att möta sponsorer i närområdet.

Mötet var avklarat på mindre än tio minuter och ingen hade något att erinra och det nya namnet blir alltså FC Trelleborg. - Skånes Idrottförbund har redan godkänt vårt tänkta namnbyte och det nya namnet ligger också färdigt och klart på Svenska Fotbollförbundet för vidarebefordran för registrering hos Riksidrottsförbundet. Det enda som man inväntar är protokollet från detta extra årsmöte, informerade Arne Delbeck - i styrelsen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.