FC klart bäst på Ymorvallen

Så var det då dags för ett emotsett, hett derby på Ymorvallen, där MF Pelister var hemmalag i lördags men där motståndarna i FC Trelleborg visade klart hetast vilja.
Sport • Publicerad 6 juni 2009
Tobias Hansson jublar efter sitt mål fram till 0–2 i derbyt mot Pelister och Johan Rundqvist är på väg att jubla i kapp.Foto:

TRELLEBORG. Man var dessutom bäst på att förvalta målchanser och som också sammantaget var det klart bästa laget. 1–4 (1–2) slutade derbyt.

FC inledde också bäst och redan i den elfte minuten hade André Hansson en nick i Aleksander Cvetkovskis ena stolpe och det blev också början på en stark FC-period.

Redan minuterna efter stolpträffen kom 0–1 och då var det Linus Blad som nickade in bollen efter hörna. I samband med målet skadade sig Aleksander i en närkamp men domaren Jörgen Berggren bedömde nog situationen helt rätt, när han friade och godkände målet.

Knappa kvarten fram upprepades i princip händelsen vid 0–1 men nu nickade Tobias Hansson in bollen vid bortre stolpen och ännu en gång verkade Pelisterförsvaret onödigt passivt.

Publiken uppgick till nästan 500 åskådare och man kunde höra röster om att "nu är det nog kört" efter Tobias mål men bara två minuter fram reducerade Darko Milevski och även 1–2 gjordes på nick. Darkos nick var helt otagbar för förre klubbkompisen men nu alltså i FC-målet, Izzetin Adigüsel och bollen satt ända nere vid högra stolproten och in i bortre burgaveln.

Vilt jubel, förstås och både på och utanför planen och målet lyfte också Pelisters spel fram till pausen. Under inledningen av andra halvlek har Toni Forsberg ett gyllene läge att kvittera men missar och därefter skapade inte Pelister någon riktigt klar målchans ytterligare.

Istället kunde Dennis Olsson göra 1–3 på en straffspark och avslutningsvis fastställde Andreas Lewitz resultatet till 1–4.

– Det blev väl tyvärr samma gamla visa igen – med lite onödiga baklängesmål på fasta stuationer och jag tror att 15 av våra 21 insläppta mål kommit på just sådana. Samtidigt tycker jag nog ändå att vi gör en spelmässigt OK-match, menar Pelistertränaren Anders Palmér.