Annons

Favorittippat TFF blir ett jagat byte

Tränarna har sagt sitt: TFF vinner söderettan – och snart inleds jakten. ”Vi kan förvänta oss att motståndarna ser det som om inte en VM-final så en väldigt speciell match att möta de här mer etablerade namnen”, säger tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 11 april 2014
Alla tränarna i söderettan var samlade på upptaktsträffen. Övre raden från vänster: Jesper Ljung, FC Trollhättan, Jan-Erik Lien, IK Oddevold, Joakim Jensen, IFK Uddevalla, Tobias Edenvik, Norrby IF, Bosko Orovic, Qviding FIF, Lennart Andersson, Motala AIF, Peter Lindau, IS Halmia, Henrik Larsson, Oskarshamns AIK. Nedre raden från vänster: Marcus Lantz, Örgryte IS, Charbel Abraham, Skövde AIK, Nils-Erik Persson, Lunds BK, Christian Carlsson, Kristianstads FF, Conny Karlsson, Trelleborgs FF, Janne Carlsson, Utsiktens BK.
Alla tränarna i söderettan var samlade på upptaktsträffen. Övre raden från vänster: Jesper Ljung, FC Trollhättan, Jan-Erik Lien, IK Oddevold, Joakim Jensen, IFK Uddevalla, Tobias Edenvik, Norrby IF, Bosko Orovic, Qviding FIF, Lennart Andersson, Motala AIF, Peter Lindau, IS Halmia, Henrik Larsson, Oskarshamns AIK. Nedre raden från vänster: Marcus Lantz, Örgryte IS, Charbel Abraham, Skövde AIK, Nils-Erik Persson, Lunds BK, Christian Carlsson, Kristianstads FF, Conny Karlsson, Trelleborgs FF, Janne Carlsson, Utsiktens BK.Foto: Foto: Patrik Persson

Conny Karlsson hymlade inte när han intog scenen på upptaktsträffen i Göteborg:

– Vi vill upp, sa TFF-tränaren och tippade sitt eget lag som seriesegrare.

Annons

Och han var i gott sällskap. Sex av 14 tränare hade TFF i topp och lika många hade Trelleborg som tvåa.

Tränarnas tabelltvåa är Örgryte IS – klubben som Conny Karlsson blev mästare med som spelare 1985.

Nu är de två ex-allsvenska klubbarna, inte alldeles oväntat, blytunga favoriter i söderettan med IK Oddevold som tippad trea.

– Örgryte kommer från superettan och vi har värvat ganska namnkunniga spelare. Men tack och lov ska vi spela om det också, där vi måste bevisa något, säger Conny Karlsson.

Division ett-starten i fjol blev tuff och den nygamle TFF-tränaren hoppas att spelarna har lärt sig läxan.

– Helt plötsligt skulle man vara spelförande, det kom krav på att man alltid ska vinna fotbollsmatcher. Det var kanske inte så enkelt och det tror jag att många spelare lärde sig i fjol, säger Conny Karlsson och fortsätter:

– Jag satt och tänkte på det här att det finns väl ingen upptaktsträff någon gång där Trelleborg har varit i närheten av att vara så tippade att bli topplag. Det sitter nästan i modersmjölken att man slår ur underläge i Trelleborg, säger TFF-tränaren med ett leende.

Hur tacklar ni pressen och kraven?

– Vi känner ingen press mer än den vi sätter på oss själva. Men vi har en spelartrupp som är väldigt namnkunnig och det är vår styrka, men också vår svaghet.

Hur menar du?

Annons

– Det kan vara ett problem för oss att man underskattar division ett. Jag tror att det var lite så i fjol och nu gäller det att vara väldigt ödmjuka inför varje match.

Du tränade TFF 2004-2007. Vad var det som lockade dig tillbaka?

– Jag blev glad i klubben när jag var där förra gången. Det är ungefär samma människor i styrelse och i och kring laget. Det kändes lite spännande att få vara med och bidra till att man tar sig tillbaka, säger Conny Karlsson.

Örgryte IS åkte ur superettan, men siktar på en snabb återkomst och tänker ge Trelleborgs FF en fight om guldet.

– Vi ska upp direkt. Vi ska vinna serien, säger ÖIS-tränaren Marcus Lantz.

Motala–TFF är första paret ut i årets seriespel med premiär på långfredagen.

Louise Löfgren
Patrik Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons