Annons

Favoriten höll hela vägen

Efter damturneringens avgörande var det många glada trelleborgare. Inte konstigt då IFK gick obesegrat genom TA-cupen och Stavsten/Ymor undgick förlust under finalkvällen.
Sport • Publicerad 7 december 2007
TA-cupkvällen inleddes med den oavgjorda matchen mellan IFK Trelleborg och Stavsten/Ymor. Därmed fick duktiga målvakten Lense Nikolovas halv revansch på Talla Sesays IFK.Bild: Tomas Nyberg
TA-cupkvällen inleddes med den oavgjorda matchen mellan IFK Trelleborg och Stavsten/Ymor. Därmed fick duktiga målvakten Lense Nikolovas halv revansch på Talla Sesays IFK.Bild: Tomas NybergFoto: 

0– 3 mot IFK i första matchen för knappt två veckor sedan.

Halv revansch i andra. Stavsten/Ymors damer var trots allt nöjda med sin insats i TA-cupen.

Annons

– Vi hade tuffare inställning i kväll, mer "fighting spirit", sa Emma Carlsson.

1– 1 mot storfavoriten IFK innebar ett stort fall framåt, men Emma Carlsson var inte helt nöjd ändå.

– Nej, vi borde gjort fler mål mot IFK. Och så bättre markering bakåt. Men vi när inte så samspelta, har inte tränat mer än några pass inomhus. I och med det oavgjorda resultatet var Stavsten/Ymor tvingat att slå Vellinge med stora siffror för att ha chans att vinna TA-cupen.

Det slutade med seger, men det stannade vid 2– 1 trots två tidiga mål av Emma Carlsson.

För ostrukturerat spel, tyckte Emma, äldst med sina 28 år i ett annars ungt Stavsten/Ymor.

Hon har bara spelat ett halvår i laget och kommer bidra med sin rutin till kommande säsong.

– Vi har ett jätteungt lag. Och visst är jag äldst. Min tvillingsyster Lina spelar här också, hon är elva minuter yngre… IFK Trelleborg höll alltså hela vägen, men fick släppa in sina första mål i turneringen. Men målvakten Felicia Zamal var glad ändå.

– En skön avslutning efter en sisådär säsong (Laget åkte ur division tre). Jag har spelat i TA-cupen en gång innan och det är lika roligt varje gång, sa Felicia.

– Inomhusfotboll är nervöst, vad som helst kan hända, sa Felicia och därmed sammanfattade hon kanske varför TA-cupen är en så stor publikdragare år efter år.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons