Annons

"Får vi vinter blir det problem"

Bättre spelprogram gynnar spelarna och därmed publiken, hävdas det från förbundshåll. Allsvenska premiärdatumet 2010 är därför redan 13 mars. ”Vi kommer testas rejält”, säger Bengt Larsson, planansvarig i Trelleborgs kommun.
Sport • Publicerad 27 september 2009

De allsvenska klubbarna är skyldiga att tillhandahålla spelbara planer under säsongen. Flera klubbar norröver har konstgräsplan, några av storklubbarna har eluppvärmda planer. TFF får förlita sig till Vångavallens varmluftstält.

–  Får vi vinter blir det problem. Vi har ingen värme, bara tältet och med så tidig säsongsstart sätts det på prov.

Annons

Tre veckor innan säsongens första fotbollsmatch på Vångavallens A-plan täcks den av tältduken. Tidigare har det räckt med att ouppvärmd luft blåsts in under duken för att få planen i spelbart skick.

Men väderförhållandena har hittills varit gynnsamma. Med allsvensk premiär så tidigt som i mitten av mars ökar risken för en köldknäpp på Söderslätt.

– Vi har gasolvärme att ta till, det ska fungera men vi vet inte eftersom vi aldrig behövt använda oss av det, säger Bengt Larsson som inte är alltför orolig.

– Det är roligt om vi sätts på prov. Vi får lösa det. Problemet är om vi får snö, då kan vi inte ha tältet uppe alls. Då får vi ta ner tältet och skotta bort all snö och det är ett jäkla jobb.

Alla allsvenska lag är skyldiga att ha en reservarena. Skulle Vångavallen inte vara spelbar blir det hemmamatch på Swedbank Stadion.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons