Annons

Fansen laddar – med fotboll

I sluttningen ner mot floden Inn, staden Innsbruck och EM-stadion Tivoli är de svenska fansen samlade. TA-sporten besökte campingen Natterer See där regnet faller men humöret är på topp. Det håller bland andra Sandra Larsson från Trelleborg till.
Sport • Publicerad 13 juni 2008
Det är lätt att skylla på underlaget när bolluslingen fastnar mellan fötterna i avslutsögonblicket. På Camp Sweden utanför Innsbruck laddar svenskarna inför Spanienmatchen – med fotboll. @08 Bildbyline:Bild: Martin FalkenbyFoto: 
Sandra Larsson, Trelleborg, serverar öl dagarna i ända. I onsdags gick 1 200 liter åt på campingen.Foto: 

Först kommer några knappt märkbara droppar. Sedan tilltar regnet i styrka. Ingen här är förvånad. Varje EM-dag har nederbörd fallit i hjärtat av Tyrolen.

För den som lever lägerliv – och det handlar om 2 750 supportrar på den här campingen – testas tålamodet.

Annons

– 99 procent av folket är trevliga oavsett om de är stupfulla eller om de är sitt vanliga jag. Alltid är det någon som misslyckas, men så är det.

Sandra Larsson och de övriga bland personalen på Camp Sweden jobbar närmast dygnet runt för att tillfredsställa gästernas önskemål.

Och regnet är inte mycket att göra åt.

– Det var sol och 33 grader i Salzburg, säger Sandra glatt. Till Sveriges inledningsmatch gick tolv bussar från campingen. Sandra Larsson berättar att hon var utklädd i tyrolerdräkt sålde kvällstidningar i fyra timmar. Sedan följde hon med fansen till stadion innan hon åkte tillbaka till stan för att följa matchen på storbildsskärm.

– En obeskrivbar stämning och jag fattar inte att de orkade. Bussen gick elva, matchen spelades kvart i nio och det var fullt ös hela tiden.

Sandra stortrivs med arbetet, även om det blir långa arbetspass.

– På kvällarna är det hur mycket folk som helst. Ett coverband spelar musik och i morgon (läs i dag) kommer Markoolio.

I onsdags, dagen efter den stora festen, såldes omkring 1 200 liter öl i öltältet där Sandra och hennes kollegor jobbar.

Det blir många plastmuggar att fylla.

Den 23 är det dags att packa ihop, tror hon. Kollegan Pär Johansson berättar av de 2 750 personer som bor på den fullsatta campingen nu, är det bara ett par hundra som har bokat över midsommar.

Annons

– Men många stannar kvar om Sverige är kvar i turneringen, och vi kommer ha midsommarfest, med sill, potatis och midsommarstång, säger Pär Johansson.

Sandra Larsson stannar gärna.

– Allt är mycket större än jag trodde, det händer ju något varje dag – som den här fotbollsturneringen där man kan vinna presentkort på resa.

32 lag gör upp i lervällingen.

– Här är grym stämning, säger Marcus Johansson som ställer upp som domare.

– För ett tag sedan regnade det något fruktansvärt, men det är ett jädra drag här ändå. Vi hade en walk over-match, då hade vi två streakers inne på planen. Regnet har gjort att planen är perfekt, en decimeter gyttja.

På lördag är det allvar. Då töms campingen på nytt när svenskarna åker ner mot dalgången för att hjälpa svenskarna till ännu en seger.

– Vinner Sverige har vi sagt att vi ska springa nakna tre varv runt campingen, säger Marcus Johansson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons