Annons

Faltin vill ge järnet igen

I frånvaron av en massa nyförvärv kommer Stavsten att ge de unga chansen. Och där finns gott om talang. Viktor Faltin tog paus från handbollen förra året. Men nu har han fått tillbaka suget.
Sport • Publicerad 29 juli 2008

– Jag tröttnade på handbollen och ville pröva något annat.

Viktor Faltin spelade fotboll i Höllviken i stället. Han ville ge det chansen. Men det han upptäckte var att suget efter handboll kom tillbaka.

Annons

I går var han med när Stavsten drog igång försäsongen. Och även om det var tungt så verkade Viktor ha ett lätt hjärta.

– Det är ny serie, nya målsättningar. Det är kul.

Eje Wilör kallar honom nyförvärv. Och frågan är då vad det är för sorts spelare Stavsten har i Viktor Faltin. Högernian har varit en stor talang och tidigare uttagen till förbundets riksläger på ungdomssidan.

Ännu inte 20 fyllda kan Viktor vara en riktigt fin "värvning". Han siktar iallafall högt.

– Målet för egen del är att ta en plats i startuppställningen. Och där vill jag tillföra något till laget.

Ett annat ungt löfte som kommer att få visa upp sig under året är Michael Andersson. Den 16-åriga målvakten som nu har börjat figurera i ungdomslandslag har jagats av bland andra Hammarby säger Wilör.

Men det är i Stavsten han kan blomma ut.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons