Annons

Falsterbo Hunting utvecklas och blir lagtävling

Falsterbo Horse Show vill utveckla Huntingen, och i sommar blir det även en lagtävling.
Ridsport • Publicerad 26 februari 2020
Henrik Adnervik med hästen Carlos på Falsterbo Hunting 2012. Arkiv: Tomas Nyberg
Henrik Adnervik med hästen Carlos på Falsterbo Hunting 2012. Arkiv: Tomas Nyberg

Det individuella tävlingsmomentet ska fortfarande vara grundkonceptet i tävlingen, men i år kommer ryttarnas resultat även räknas för deras respektive lag, meddelar Falsterbo Horse Show i ett pressmeddelande.

I dagsläget är det redan klart med lag från Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Annons

– Bansträckningen för Huntingen kommer bli helt ny och vi har även investerat i en hel del nya hinder för att säkerställa att nivån och säkerheten på Huntingen håller internationell toppklass, berättar Falsterbo Horse Shows ordförande Jana Wannius, i pressmeddelandet.

För att sätta en internationell prägel på Huntingen har arrangören, sedan i höstas, låtit trion Jan Jönsson, Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson, arbeta för att utveckla och modernisera tävlingen.

Ludwig Svennerstål, OS-ryttare i fälttävlan, ser mycket positivt på satsningen på Huntingen i Falsterbo.

– Falsterbos internationella satsning på Huntingen kommer att höja nivån avsevärt. Jag tycker det är väldigt kul och spännande att visa upp en show i världsklass av terräng och hoppning, säger han i pressmeddelandet.

Falsterbo Horse Show arrangeras i år den 4 till 12 juli.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons