Annons

Falsterbo får ny träningsbana

Falsterbo Horse Show växer och får nu ännu bättre förutsättningar. Under november månad kommer en ny träningsbana intill anläggningen att stå klar.
Ridsport • Publicerad 8 november 2018
Peder Fredricson rider ärevarv efter nationshoppningen på Falsterbo Horse Show i somras.
Peder Fredricson rider ärevarv efter nationshoppningen på Falsterbo Horse Show i somras.Foto: Andreas Hillergren

Den nya träningsbanan har kunnat anläggas sedan Falsterbo Horse Show fått ytterligare 25 000 kvadratmeter att disponera intill anläggningen.

Varje år kommer cirka 300 unghästar till tävlingen. Den nya träningsbanan kommer att göra förutsättningarna än mer optimala.

Annons

En av dem som hyllar nya träningsbanan är landslagsryttaren Stéphanie Holmén från Vellinge.

– Jag ser mycket fram emot Falsterbo 2019. Med den nya banan med de fina måtten 70x30 meter kommer det bli gott om plats och mer lugn för de unga hästarna att förbereda sig för sina starter. Kul med arrangörer som jobbar mot utveckling och förbättring, säger Stephanie Holmén, i ett pressmeddelande.

För att säkerställa att underlaget håller högsta standard har Falsterbo Horse Show tagit hjälp av Lars Roepstorff, professor i biomekanik vid Sveriges Lantbruks Universitet.

Falsterbo Horse Show är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2019 hålls tävlingarna 6-14 juli.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons