Annons

Fallsegrar på löpande band

Sport • Publicerad 26 oktober 2007

Tobias Olsson inledde mot Hashem Nasser i 60 kg-klassen. Sedan fortsatte Kim Malmberg mot Aram Abbas, innan Dennis Nilsson fullbordade ungdomstrippeln via segern över Ahmed Salman. Dennis vann på "platt fall" efter endast 45 sekunder och segern innebar också utnämningen till "Bäste hemmabrottare".

DIVISION TVÅ, TRE

Annons

Alexander Jönsson har gjort comeback på riktigt i Starketrikån och nu börjar han också bli varm i denna. I går tog han en stabil seger mot Samir Sinani.

Normalt säkre Dennis Vollenweider fick stryka på foten mot oerhört skicklige Akil Al-Kritty – som vann med klara siffror och 4– 0 i protokollet.

Matchen fick tyvärr ett tråkigt inslag, när en Tigerssupporter stormade in på mattan och gav Dennis en rejäl törn. Orsaken till utbrottet skulle vara ett kast av Dennis, där Tigersbrottaren inte var beredd.

– Domaren hade aldrig blåst av, så kastet var helt i sin ordning, menade man bredvid mattan och det var nog så riktigt.

Riktigt var det också att inte Tigerbrottaren drabbades av varning eller annat – det var ju ingen i laget som stod för det tråkiga inslaget.

Ännu en fallseger kunde noteras för Starkes del och det var Hans Jönsson som vann i tungvikt. Den för honom ovana viktklassen innebar en tuff inledning mot minst lika starke Emil Hindmo men till sist fick "Puh" Tigersbrottaren på fall. Därmed stabila 27– 14 till Starke! I Vellinge vann Hököpinge mot Osby med överlägsna 30– 9 och där togs hemmasegrarna av följande brottare: Jimmy Persson, Jörgen Edvinstam, Martin Revesz, Lukas Powlawski, Rune Nilsson och Martin Johansen.

I Trelleborg och Vellinge gällde Skånetvåan men även i Skånetrean brottades det i går. I Limhamn mötte Limhamn/Altona först HBK Bergania och sedan Banér.

– Två fina segrar, där vi vann över Bergania med 20– 11 och mot Banér med 29– 3, informerar tränaren, Rickard Karlsson.

Rickard kunde också meddela två segrar för Mattias Mårtensson och en för Johan Vuris och Hampus Christensen. Därmed bidrog ju trion Altonabrottare rejält till dubbelsegern.

Sigge Hansson

Matchen mellan BK Starke och Malmö Tigers kom att avgöras via tre fina fallsegrar av unga Starkebrottare.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons