Annons

Fakta: Hälsokontroll i Trelleborgsklubbarna

Hur står det till med hälsokontrollerna bland idrottsklubbarna? Läs här!
Sport • Publicerad 5 december 2008
TFF har EKG-testat sina spelare sedan 2003. Här testas Peter Abelsson av läkaren Lars Tengryd i januari 2004.Arkivbild: Tomas Nyberg
TFF har EKG-testat sina spelare sedan 2003. Här testas Peter Abelsson av läkaren Lars Tengryd i januari 2004.Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Stavsten IF:

Har haft fystester, aldrig hälsotester. Har i dagarna gjort klart med årlig grundlig helkroppsundersökning med fokus på hjärtat som bland annat röntgas.

Annons

"Det är frivilligt, men varför tacka nej? Det är mentalt stärkande att veta att kroppen funkar som den ska", säger ordförande Eje Wilör.

IFK Trelleborg:

Har inte haft några rutiner för hälsokontroller tidigare. Kommer att göra en EKG-undersökning med hela laget inom kort.

"Tråkigt nog är det en sådan här händelse som ger en väckarklocka", säger Patric Sandblom.

Pingvin RC:

Genomför inga gemensamma hälsokontroller, det är upp till spelaren själv att ombesörja.

"Det hade varit en trygghet om vi hade gjort hjärttest, men tyvärr har vi inte de pengarna", säger Per Sjöbeck, ordförande i Pingvin.

Trelleborgs FF:

Är ålagda av Uefa och i enlighet med elitlicensen att genomföra omfattande hälsokontroller av spelarna i A-truppen inför varje säsong.

"Det är samma krav på oss som på Juventus och Manchester United", säger lagläkaren Peter Malmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons