Annons

Fakhros agent till attack: "Ekonomisk misshandel"

Yousef Fakhro är missnöjd med sitt kontrakt och hans agent skräder inte orden. "Ekonomisk misshandel", säger Gunnar Grynner om Trelleborgs FF:s agerande.
Sport • Publicerad 16 november 2006

I maj 2005 satte Yousef Fakhro sin signatur under ett kontrakt som sträcker sig till och med 2008.

– Mitt gamla kontrakt gick ut i oktober i år. Jag hade kunnat vänta men det är ju en risk också. Men jag trivs jättebra och har spelat i klubben sedan jag var sex år. Det här är min klubb, sa Yousef till TA-sporten då.

Annons

Det kontraktet är han nu missnöjd med.

– Jag är inte alls nöjd med mitt kontrakt och det vet TFF-ledningen om. Det finns spelare som kommit in i klubben och som tjänar dubbelt så mycket som jag – och jag har ändå varit i klubben i 17 år. Klubben säger att de satsar på sina egna produkter, men det visar de inte, säger Yousef Fakhro. Hans agent, Gunnar Grynner, anser att det är vanligt förekommande att de egna produkterna förfördelas av sina klubbar.

– Generellt är det så. De egna spelarna misshandlas totalt ekonomiskt sett av klubbarna, säger Gunnar Grynner.

Även Yousef Fakhro?

– Oh ja!

Varför är det så?

– Klubbarna anser väl att de som kommer underifrån ska känna tacksamhet för att de får chansen i A-laget. Det innebär att de kommer fel hela vägen.

Därmed är det samma situation som i arbetslivet: vill man höja sin lön är det bäst att byta arbetsgivare.

TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson erkänner att de egna produkterna generellt har sämre betalt.

– Det stämmer nog. Men vi försöker justera det så att de kommer upp i samma nivå. Yousef har också fått ett förslag till bättre kontrakt, men det anser han är för lågt, säger Lasse Larsson.

Annons

Klubbdirektören säger att TFF har fått ett motbud. – Det bud som agenten kom med var så högt och det kommer vi aldrig att betala.

Stämmer det att det finns spelare i TFF som har dubbelt så bra ersättning som Yousef?

– Ja, det finns någon enstaka. Men då har de också presterat mycket mer än vad Yousef har gjort. Exempelvis så var det motbud vi fick från agenten skyhögt över det som Mattias Thylander har.

När tror du att ni kan komma överens med Yousef?

– Han har kontrakt med oss i två år till så vi känner ingen panik, säger Lasse Larsson. Gunnar Grynner anser att Yousef långtifrån har en marknadsmässig lön.

– Avtalet är oprofessionellt lågt och det verkar inte som att Trelleborg bryr sig. På sikt kan klubben få lida för det här eftersom andra spelare kan bli lite försiktiga.

Skulle det inte ha reglerats i nuvarande kontrakt om en uppjustering vid allsvenskt spel?

– Givetvis skulle man ha gjort det. Men jag kom in i bilden strax efter att det avtalet var påskrivet.

När andra klubbar nu uttalat sitt intresse för mittbacken har kontraktskonflikten blivit en bricka i spelet.

– Om inte TFF vill sälja mig så måstesaker och ting hända, säger Yousef Fakhro.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons