Fakhro skadad – igen

Snacka om otur! TFF:s Yousef Fakhro missar tredje raka försäsongen. En olycklig skada ställer till det – nyckelbenet är brutet.
Sport • Publicerad 2 februari 2009
Yousef Fakhro, TFF, missar försäsongen efter att ha brutit nyckelbenet. Arkivbild: Tomas Nyberg
Yousef Fakhro, TFF, missar försäsongen efter att ha brutit nyckelbenet. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

- Med fyra-fem minuter kvar av fredagsträningen i Skurup slängde jag mig för att nicka ett inlägg. Bollen dök oväntat vilket gjorde att jag landade på vänster axel och jag kände direkt att det knakade till. Först hoppades jag på att något gått ur led men sedan kunde jag känna benbitar som stack ut, förklarar Yousef.

Yousef berättar också att han egentligen tänkt vila från aktuellt träningspass på grund av en känning i ena lårmuskeln men att han till sist valde att delta.

- Normalt opererar man inte nyckelbensbrott men eftersom det var brott på tre ställen opererades jag under lördagen och jag har en fruktansvärd smärta, informerar Yousef Fakhro.

Minst sex veckors vila från fotbollen innebär benbrottet. Så här säger Alf Westerberg om övriga konsekvenser:

- Det är klart att det ställer till det för oss, Yousef är ju en av flera tänkbara lösningar i mittförsvaret.

Någon ersättare är dock inte tänkt att ta in men när det gäller mittfältare finns en testspelare med TFF hela veckan ut. Alf igen:

- Murphy Nagbe, en spelare med meriter från Liberias landslag. I övrigt vet jag inte så mycket om honom.

Nagbe är 22 år och har spelat en landskamp. Han kommer närmast från spel i den indonesiska ligan och har spelat där två säsonger tidigare. 2003/04 spelade Murphy Nagbe i den sydafrikanska ligan med Durban Stars.

- Han spelade med i den testmatch vi spelade i Anderslöv under lördagen mellan två interna kombinationslag och man kan väl säga att han klarade sig hyggligt. Ingen spelare dock som går in och förstärker, menar Alf Westerberg.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.