Annons

Fahrudin till Italien?

I dag spelar IFK Ystad träningsmatch mot danska Ringsted. Man gör det utan Fahrudin Zaimovic, som är och provspelar med en italiensk klubb. "Han frågade mig om tillåtelse till det och jag sa att det var helt okej", säger IFK-ordföranden Hans Hulthén.
Sport • Publicerad 30 januari 2009
Italien nästa för Fahrudin? Arkivbild: Mark Hanlon
Italien nästa för Fahrudin? Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

IFK:s tränare Krister Lindgren fick reda på att Zaimovic är i Italien av sina egna spelare.

- Det finns ingen kommunikation och inget engagemang. Så har det alltid varit. Det har bara rasat under min tid i klubben, säger Lindgren.

Annons

Hans Hulthén blir förvånad när han får höra att uppgiften om Zaimovics provspel inte nått tränare Lindgren.

- Fahrudin ringde mig och sa att han skulle kontakta Krister Lindgren, så det förvånar mig lite grann att han inte visste om det.

Pratar inte du och Krister med varandra?

- Jo, men inte kring den här frågan. Jag talade med Krister tidigare i veckan och sedan är det ganska mycket att göra nu också, säger Hans Hulthén.

Varken Hulthén eller Lindgren vet vilken klubb Zaimovic provspelar för.

Av de sex spelare som IFK gärna släpper till andra klubbar är - förutom Zaimovic - även Jonas Busk nära en flytt. Busk säger att han troligtvis lämnar IFK, men han ska vara med i lördagsmatchen mot Ringsted.

- Än så länge är jag IFK:s spelare så då spelar jag för dem, säger Busk, som har flera klubbalternativ att ta ställning till.

Krister Lindgren är i övrigt osäker på vilka spelare han har tillgängliga till matchen mot Ringsted.

- Jag har ingen aning. Vi får se vilka som kommer. Jag tror nog att de flesta kommer, säger Lindgren.

Hur är stämningen i laget?

Annons

- Det är bra. Sedan får man ju se om killarna kan spela under press när det går emot dem. Kanske kan vissa spelare blomma ut i stället nu, säger Lindgren.

- Man får göra det bästa av det man har. Man kan ju inte bara lägga sig ner och dö, säger han också.

IFK Ystad-Ringsted börjar klockan 14.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons