Annons

Ex-spelare stämmer TFF

Flera tidigare spelare i Trelleborgs FF stämmer nu klubben inför Svenska fotbollsförbundets skiljenämnd. Orsaken är att spelarna fått skatta för ersättningar som enligt TFF var skattebefriade.
Sport • Publicerad 21 maj 2002

Bakgrunden är att TFF förutom lön även betalat ett studiebidrag till flera spelare. Enligt klubben är studiebidraget skattefritt men skattemyndigheten är av annan åsikt och kräver därför spelarna på kvarskatt. En av spelarna som drabbats är Patrick Andersson som nu kräver TFF på omkring 82 000 kronor. - Vi är förbannade och besvikna. Det är synd att det ska behöva gå så här långt, säger han till tidningen Metro. Andre spelare som fört ärendet till skiljenämnden är Patrik Larsson, Jörgen Eriksson, Fredrik Persson, Andreas Hermansson, Patrik Olsson och Jörgen Svensson. Bo Forsén är ordförande i TFF: - Skiljenämnden får avgöra vem som har rätt eller fel, men skattemyndigheten ansåg att spelarna ska stå för skatten själva. Enligt Bo Forsén kan skiljenämnden döma klubben att ersätta spelarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons