Europaspel för dyrt för Trelleborgs BTK?

SM-guldvinnande Trelleborgs BTK har inte stängt dörren för cupspel i Europa. Men frågan är om klubben har råd?
Sport • Publicerad 22 april 2005

Som svenska mästare har Trelleborgs BTK möjlighet att försvara sina egna och Sveriges färger i den europeiska mästarcupen, Club Cup of Champions, i höst. Men svenska lag har inte för vana att vara med och det återstår att se hur TBTK gör.

– Det hade så klart varit jätteroligt att vara med men vi får se om vi har råd. Ska vi vara med kommer vi att få åka iväg någonstans i Europa med fyra tjejer och en lagledare och bo över kanske tre nätter, och det kostar. Vi måste också veta att vi har tillgång till Li Fen de aktuella speldatumen. Det får bli en styrelsefråga, säger Jan Lundgren, ordförande i TBTK.

Råå vann SM-guld 2003 och 2004 men tackade båda åren nej till Europaspel. Men där var det i första han inte av ekonomiska orsaker.

– Det är ju sammandragningar så det var överkomligt men det rådde delade meningar inom laget om vi skulle vara med, några tyckte att det skulle bli för många matcher, säger Bengt Levin på Rekord/Råå-kansliet.

Några bidrag från det svenska förbundet utgår inte och några större pengar att vinna är det inte heller, enligt Örjan Westberg på Svenska Bordtennisförbundet.

Men i det serieprogram som lagts för nästa säsong har finns i alla fall hål avsedda för Europaspel. Dessa hål har dock ställt till problem för vissa lag. – Eftersom de lagt in datum för Europaspel blir serien väldigt lång, från september till april, och det ställer till problem för oss i och med att Li Fen inte kan vara här mer än sex månader åt gången, säger Jan Lundgren.

När det gäller Ladies Teams sammansättning nästa säsong går det sakta framåt.

Sedan tidigare är Li Fen klar och TBTK är också överens med engelskan Natalie Bawden, som spelade för TBTK säsongen 2003/2004. Bawden har dock inte skrivit på några papper än.

Marie Olsson är inte klar men, säger lagledaren Inge Augustsson:

– Hon vill stanna, jag har pratat med henne, och vi vill ju att hon stannar så det är nog inga problem. Kanske kan det bli klart redan i helgen.

– Det kan också mycket väl hända att det dyker upp någon ny tjej till andrauppställningen. Jag har hör ryktas på omvägar om att det är någon som är intresserad av att komma hit, men vi får väl se.

– Sedan har vi ju Veronica också, säger Inge som alltså inte har gett upp hoppet om att dottern Veronica Mattiasson ska ändra sig och säga att hon spelar även nästa säsong.

– Jag har fått henne så långt att hon har varit uppe och tittat på racket som hon gav till lillebror och jag tror nog att det kommer till användning igen.

Jonas Gustafsson

Bordtennis Trelleborg
Bordtennis Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.