Annons

Europamästarna lever farligt

Grekland och Ryssland möts i en match på lördagen som för båda lagen handlar om att överleva i EM. Och det är tydligt vilket lag som har pressen på sig. Europamästarna från Grekland riskerar att åka ur EM med dunder och brak.
Sport • Publicerad 13 juni 2008

Medan Rysslands holländske förbundskapten Guus Hiddink dagen före ödesmatchen talade om att hans lag är ungt, oerfaret och lär från match till match, så läxade Greklands tyske förbundskapten Otto Rehhagel upp journalisterna som ifrågasatte den defensiva taktiken mot Sverige.

Ingen kommer att hänga Hiddink om Ryssland förlorar mot Grekland och slås ut ur EM.

Annons

Men frågorna har redan börjat komma om vad Rehhagel tänker om Grekland förlorar och åker ur EM.

– Det är två outsiders som möts, det är kalla fakta, sade Hiddink.

– Men vi vill gå vidare, jag hoppas vi under de senaste dagarnas träningar och samtal har lärt oss att inte vara så naiva som mot Spanien (1–4).

Otto Rehhagel påminde om att det var ett ögonblicks verk av Zlatan Ibrahimovic som avgjorde till Sveriges fördel i öppningsmatchen (0–2).

– Vi har inte spelare som Ibrahimovic, men vi har spelare med andra kvaliteter. Vi måste göra vad vi kan med de förutsättningar våra spelare har, sade han och viftade bort kritiken om alltför defensivt spel mot Sverige.

Både det grekiska defensiva spelet och den defensiva uppställningen med fem man i backlinjen kritiserades av supportrar och medier och även spelare i laget efter förlusten mot Sverige.

– Vi försökte spela offensivt, men vi tilläts inte av motståndarna, hävdade han.

– Och vi är inte ett lag som kan göra mål på mål.

Det troliga är dock att Rehhagel går tillbaka till sin traditionella fyrbackslinje mot Ryssland. En ny förlust vore förödande för titelförsvararna. (TT:s utsände)

Peter Wikström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons