Annons

Ettan drömmer om att hålla nollan

Zlatan Azinovic har tagit kommandot i TFF:s målvaktskamp. Nu drömmer han om att hålla nollan också. TFF har spelat 29 matcher utan att hålla tätt bakåt.
Sport • Publicerad 25 juni 2012
Räddning. Zlatan Azinovic ska försöka hålla nollan i kvällens match mot Degerfors. Det skulle bli TFF:s första nolla sedan 6 augusti förra året i så fall.
Räddning. Zlatan Azinovic ska försöka hålla nollan i kvällens match mot Degerfors. Det skulle bli TFF:s första nolla sedan 6 augusti förra året i så fall.Foto: 

Segern mot Hammarby i onsdags gav TFF hopp och en bättre känsla. Idag väntar Degerfors på bortaplan. Då hoppas målvakten Zlatan Azinovic att nästa trend bryts.

6 augusti förra året vann TFF hemma mot Gefle med 2–0. Sedan dess har laget spelat 29 matcher, inklusive träningsmatcher. Inte en enda gång har TFF lyckats hålla tätt bakåt.

Annons

– Självklart går man ut till varje match och strävar efter att få hålla nollan. Men i det läget vi är nu spelar det ingen roll om vi vinner med 10–9 eller 1–0. Huvudsaken är att vi tar tre poäng, säger Zlatan Azinovic, som tycker att lagets försvarsspel blivit bättre.

– Vi är medvetna om att vi inte hållit nollan på länge men det är inget vi lägger kraft på. Jag tycker ändå att försvarsspelet i de senaste matcherna varit bra. Mot Hammarby var vi riktigt bra bakåt i andra halvlek, de hade bara ett skott på mål. Vi har haft skador i backlinjen hela tiden men nu börjar vi få lite bättre kontinuitet, säger Azinovic.

Efter att Fredrik Persson fick förtroendet i början av säsongen valde Hannu Sirviö att ställa Azinovic mellan stolparna i den åttonde omgången i bortamatchen mot Varberg. Sedan dess har Zlatan Azinovic varit nummer ett i målvaktskampen.

– Det gäller att ge hundra procent på varje träning och göra sitt bästa för att behålla platsen. Kampen utvecklar oss, säger Azinovic.

Han har gjort flera mäktiga räddningar i de senaste matcherna. Men i förra helgens match mot Falkenberg (0–2) släppte han in ett skott från 20 meter som studsade förbi hans händer.

– Jag gjorde en ”Rembrandt” mot Falkenberg. Det var ett jobbigt läge i matchen att släppa in ett mål eftersom vi var på gång. Det är alltid tråkigt när det händer men det viktiga är hur man hanterar det efteråt, att man glömmer det så fort som möjligt. Så är livet som målvakt.

Han kom till TFF förra sommaren som lån från Kalmar FF. I vintras gick hans kontrakt med den småländska klubben ut och han valde att flytta till Malmö, trots att TFF inte erbjöd honom ett kontrakt direkt. Han tränade med laget hela vintern, och när klubben beslöt sig för att låna ut Viktor Noring till Malmö FF fick Azinovic ett korttidskontrakt med TFF. Det går ut 20 augusti. Vad som händer efter det vet ännu inte målvakten.

– Jag trivs skitbra här även om vi ligger där vi ligger. Vi har inte haft diskussioner om kontrakt ännu, men livet som fotbollsspelare är så, man vet aldrig vad som händer. Men jag antar att det beror på hur det blir med Viktor (Noring), han har ju kontrakt med klubben.

– Det gäller att ta en match i taget. Just nu är det skitkul med fotboll, sedan får vi ta framtiden senare, säger Azinovic.

Den närmaste framtiden handlar om kvällens match mot Degerfors, laget närmast före TFF i tabellen.

– Även om segern mot Hammarby har höjt oss blir det en tuff match mot Degerfors som är ett starkt lag på hemmaplan. Vi måste vara aggressiva och ha löpvilja och göra det enkla bra, säger Azinovic.

INTERNAL INTERNAL
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons