Ett välspelat derby

Det fanns många positiva ingredienser i derbyt mellan Pelister och Vellinge och kanske borde också matchen ha slutat oavgjort – för allas välbefinnande. Nu vann Pelister med 3–2 efter 1–1 i paus.
Sport • Publicerad 10 augusti 2008
Så här världsvant glad blev Fadi El Hage efter sitt mål till 1–0 för Pelister i matchupptakten mot Vellinge. Darko Milevski är på väg att gratulera och det var också Darko som senare avgjorde med sin nick fram till 3–2. Bild: Tomas NybergFoto:

Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen ville verkligen spela fotboll. I lagen framträdde också en och annan med fina individuella prestationer. I Vellinge utmärkte sig inte minst målvaktstalangen Filip Nilsson. Filip är född 1992 och kan bli hur bra som helst.

Av ungdomarna märktes även Robin Mårtensson och Andreas Persson. Bland de mera rutinerade märktes Fredrik Palmér och Patrik Svensson kanske mest. I hemmalaget briljerade som vanligt Vladimir Pasarikovski och Lindit Idrizi med sin fina teknik. För en gångs skull fick dock båda väldigt lite ut av sitt tekniska spel. Vladimir blev dock målskytt - fram till ledning med 2-1 för Pelister.

Fadi El Hage gav Pelister ledningen redan i matchupptakten och han var duktig även han. Fredrik Palmér kvitterade och 1-1 stod det alltså i pausen. 2-2 för Vellinge svarade Mattias Holmqvist för - på en hörna direkt i mål.

Matchen såg ut att sluta 2-2 men en fin nick - också efter hörna - av Darko Milevski gav Pelister segern med 3-2.

- Som alltid efter sommaruppehållet saknar vi spelare och det har också gjort att träningen inte varit så effektiv som vi önskat. Starkt att vinna och det är fina mål vi gör, summerar tränaren, Anders Palmér.

I Vellinge var det mest molokna miner efter matchen och som oftast i förlorarledet var det domaren som fick stå i fokus. BK Näset fortsätter på den inslagna linjen och som inleddes innan sommaruppehållet - nämligen att vägra förlora! 4-2 (0-0) mot Oxie var den sjätte matchen i rad utan förlust och nu börjar laget också klättra i tabellen.

Efter första halvlekens mållöshet banade Ola Brodén vägen till segern genom att göra 1-0 på en straffspark under inledningen av andra halvlek men spiken i Oxiekistan satte Tim Jörvall, när han gjorde 4-2 mot slutet.