Annons

Ett steg närmare för målvaktstalangen

Michael Andersson är befriad från gipset. Frågan är när Stavstens målvakt är tillbaka och spelar match igen. ”Jag vill inte säga när jag är tillbaka. Det är så lätt att bli besviken”, säger han.
Sport • Publicerad 8 oktober 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Sommarens dubbla benbrott har läkt bra. Nu ska han återfå styrkan, balansen och komma i matchform.

– Det tar väl två till fyra veckor innan jag är i handbollsträning, sedan två till tre veckor till efter det. Allt beror på hur det känns och hur det går. Jag får kanske spela i juniorlaget och B-laget innan det blir allsvenskan, säger 17-åringen.

Annons

Utgår vi från ett bästascenario – två veckor plus två veckor – innebär det att Michael Andersson skulle vara spelklar den 4 november, sex dagar innan det heta derbyt mot IFK.

– Nej jag tror inte det är möjligt, men man vet inte vad som händer.

Gipset åkte av i måndags. Första träningen skedde på tisdagen, balansövningar och knäböj.

– Först kändes det konstigt att stödja på foten. Jag har ju inte kunnat röra fotleden på tolv veckor. Det var lite obehagligt men känslan kommer mer och mer även om det är ovant att inte ha stöd. Det handlar om att gå så mycket som möjligt.

Han beskriver det som en befriande känsla.

– Det är skönt att röra på sig. Det är inspirerande att köra rörelser, jag känner att jag är så pass nära att spela igen.

– Balansen är inte den bästa, men det kan man inte förvänta sig heller. Framför allt handlar det om att återfå styrkan i benet.

Michael Andersson är tillbaka – nästan – och han skyndar långsamt.

– Det kommer ta veckor innan jag är inne i det helt igen. Kanske kommer jag att vara rädd också, rädd för att det ska göra ont.

I slutet av månaden har juniorlandslaget samling i Kiruna. Den missar trelleborgaren.

Annons

– Det är en samling i januari, i Katrineholm, den siktar jag att vara med på.

Frågan är när han är tillbaka i Stavstens tröja.

– Jag vet inte. Jag tar det som det kommer.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons