Annons

Ett SM-guld till besviken Marie

Det blev ett guld till slut. Ett efterlängtat sådant. Tillsammans med singelsegrarinnan Susanna Nilsson, Rönninge, vann Marie Olsson dubbelfinalen i förkrossande stil. Och så här sammanfattade hon sitt SM: "Det är okej."
Sport • Publicerad 6 mars 2005
Marie Olsson vann SM-guld. Men hon hade hellre vunnit i singel än dubbel. I semifinalen föll Marie mot Linda Nordenberg. @08 Bildbyline:ARKIVBILD: Claes Nyberg
Marie Olsson vann SM-guld. Men hon hade hellre vunnit i singel än dubbel. I semifinalen föll Marie mot Linda Nordenberg. @08 Bildbyline:ARKIVBILD: Claes NybergFoto: 

För trots guldet i dubbeln bubblade besvikelsen inom Trelleborgs BTK:s Marie Olsson. Någon timme innan hon lekte hem den ädlaste dubbelmedaljen förlorade hon i en tuff singelsemifinal mot Linda Nordenberg, från Helsingborgsklubben Råå BTK. I det sjätte setet såg Marie ut som klar segrare i den matchen. Hon hade vänt ett tungt underläge. Hon var den som förde spelet. Och hon ledde med 3–2 i set och 8–5. – Då kändes det riktigt bra, men plötsligt var det jämnt igen. Har man det läget som jag hade så får man inte släppa taget. Man måste knipa igen, säger Marie Olsson. Till och med hennes motståndare erkände efteråt att hon hängde på repet, för att använda boxningstermer. – Vid 8–5 till henne kändes det som om matchen höll på att glida mig ur händerna. Jag hade tappat kontrollen, säger silvermedaljösen, Linda Nordenberg. Men Marie tappade greppet och var sedan aldrig nära i det avgörande sjunde setet – 6–11. Någon timme efter detta bakslag skulle hon alltså gå upp i dubbelfinal. Frågan var om hon kunde ladda om. Svaret blev: Så till den milda grad. 11–4, 11–9, 11–8. Marie Olsson och Susanna Nilsson sopade banan med Råå-paret Frida Johansson och Carina Jonsson. – Man måste ändå vara på hugget och den riktiga besvikelsen för singelförlusten kommer nog först en stund efter tävlingen, förklarar Marie. Guldparet hade aldrig tidigare spelat tillsammans, men var bättre i det mesta mot det samspelta Råå-spelarna. Olsson/Nilsson styrde och ställde, låste och dyrkade upp, till synes som de ville. – Vi spelade smart och de kom ur gängorna direkt. Det var starkt av oss eftersom vi inte har spelat ihop tidigare, säger Marie. Av besvikelsen från singelförlusten syntes inte ett ynka spår när Marie klev in i hagen till dubbelfinalen. Och ska sanningen fram så var Marie ändå ganska nöjd efteråt. Efter silver i mixeddubbel och brons i singel så kom hennes andra SM-guld i karriären som en befrielse. – Det är riktigt roligt. Det känns skönt att få ett guld i alla fall, säger Marie. Vad gäller semiförlusten i singel kan hon få snar revansch. I veckan väntar SM-slutspel med TBTK mot Råå och Linda Nordenberg. Även Angelica Augustsson föll mot en Råå-spelare. Angelica förlorade åttondelsfinalen mot Carina Jonsson med 1–4 (6–11, 6–11, 6–11, 11–5, 9–11). Ulf Gummesson Martin Falkenby

MALMÖ OPERA
MALMÖ
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons