Annons

Ett motionslopp kryddat med musikunderhållning

På lördag kommer stadens gator fyllas av hundratals entusiastiska löpare när Trelleborgsloppet ska avgöras. Men någon nytt deltagarrekord ser det inte ut att bli i dagsläget.
Sport • Publicerad 27 augusti 2010

570 löpare är anmälda till löparfesten.

– Men det brukar komma in mellan 100 och 200 anmälningar på tävlingsdagen också, även om vi kanske inte kommer upp i samma siffror som förra året. De riktigt bra löparna anmäler sig ofta sent. De avvaktar och kollar in väder och vind innan de bestämmer sig och förra året hade vi väldigt bra väder, säger tävlingsledaren Jonas Andersson.

Annons

Med nästan 800 löpare var det rekord för tävlingen och i år blir det troligtvis en liknande siffra. Inga löpare från MAI är till exempel anmälda ännu.

Hur påverkas ni av om det till exempel skulle regna?

– Det vore inte roligt förstås men jag är mer orolig för att det ska blåsa som det gjorde tidigare i veckan, det är riktigt besvärligt för löparna. Temperaturmässigt verkar det bli perfekt, 15 till 20 grader är idealet, säger Jonas Andersson.

Målet är förstås att hela tiden expandera tävlingen att få fler och fler löpare att deltaga. IS Göta från Helsingborg är ett bra exempel. De har successivt anmält fler och fler löpare och i år kommer de med 19 stycken.

– Det får vi ta som att vi gör något bra säger, säger Jonas Andersson.

Loppet börjar klockan tio och de bästa löparna bör gå i mål vid halv elva. Bland dem borde hemmahoppet, fjolårstvåan Magnus Hansson, finnas med. Trelleborgaren får så här på förhand gälla som favorit.

Bortåt 100 funktionärer ska se till att allt går rätt. 30 är utpositionerade bara i stadsparken.

– Dom gör ett jättejobb, utan dem vore det här förstås helt omöjligt att genomföra. Vi har i år bett dem hålla liv och heja fram löparna som extrauppgift.

Nytt för i år är att en DJ kommer att stå för musikunderhållning vid badhuset.

– Där brukar det alltid vara mycket folk i rörelse och bra stämning. Men vi tänkte göra den ännu bättre i år.

Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons