Annons

"Ett litet problem"

För mycket fotboll i december. Ingen fotboll alls i februari. Tuomo Turunen räknar dock med att vara tillbaka i spel inom kort.
– Jag kan springa rakt fram, men jag kan inte spela fotboll. Det gör ont när jag slår en passning. Men jag ser det som ett litet problem.
Sport • Publicerad 9 februari 2011
Tuomo TurunenFoto: Claes Nyberg

Om det är Tuomo Turunens mentalitet som gör att han närmast verkar nonchalant inför problemen med höger knä eller inte låter vi vara osagt. Klart är att mittbacken inte spelat någon av årets träningsmatcher och han lär inte vara aktuell än på några veckor.

– Jag är inte så orolig. Det är två månader kvar på säsongen. Vi har många träningsmatcher kvar.

Annons

Knäproblemen kom redan före jul. Först nu är det klart vad som är orsaken. Magnetröntgen visar på en meniskskada, men det är oklart om dess omfattning.

– Det kom i december. Vi tränade fotboll dubbla pass om dagen, måndag till fredag. Det kan ha varit att det blev för mycket.

För andra året i rad missar du försäsongen, hur orolig är du att tappa din plats i TFF?

– Inte särskilt. Visst är det bra försvarare i truppen men jag känner inte att det är samma sak som i IFK förra året. Då var jag borta tre fyra månader och kom tillbaka precis när serien skulle börja. Då hade jag ingen chans att spela till mig en plats, säger nyförvärvet från IFK Göteborg som ägnat de senaste veckorna åt löpträning och har gått ner ett par kilo i vikt.

– Jag är glad att jag är här och ska göra allt för att ta en plats i startelvan.

Närmast väntar ett smärttest.

– Jag ska försöka genomföra träningen på torsdag så får vi se sen.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons