Annons

Ett högst ovanligt Pingvin-år

För ovanlighetens skull blev inte ett svenskt mästerskap höjdpunkten för Pingvin Rugby Club, när man summerade verksamheten på årsmötet. Höjdpunkten blev istället landskampen mellan Sverige och Lettland - som spelades på Pilevall och som blev en stor arrangörssuccé för Pingvin. Sverige vann VM-kvalmatchen med 37-12 och på plan fanns då också sju hemmaspelare iklädda den blågula dressen.
Sport • Publicerad 7 februari 2002

Även om Pingvin har dominerat den svenska rugbyn kraftigt den senaste tioårsperioden har man sällan varit representerat i landslaget och paradoxalt nog blev det nästan precis tvärtom 2001. Ingen SM-titel alltså men hela åtta spelare i landslaget! Däribland George Doggart - som dubblerade genom att också fungera som assisterande coach åt förbundskaptenen Guy Dinwoodie. Övriga var Johan Andersson, Roger Marcher, Frydryck Prezmak, Niclas Bringzén, Peter Svensson, Ted Holmgren och Niklas Eriksson. På damsidan representerade Sara Åkerman och Ulrika Hiller. Här har dessutom Louise Frid och Janita Haapalainen representerat Sverige i olika U-landslag. På pojksidan har André Andersson och Andreas Persson spelat i U19- respektive U20-landslaget. Nu blev det åtminstone en bronsplats för de bortskämda seniorerna och SM-brons blev det även på ungdomssidan för U13-pojkarna men ännu bättre gick det för de riktigt unga pojkarna, där U9 och U11 tog SM-silver! Det är bara på seniorsidan som man har fullständig kontroll över matchstatisitken och i den absoluta toppen av denna har inget hänt under 2001. Johan Andersson är den bland aktiva som ligger närmast toppen med 380 matcher och närmast kommer Roger Marcher med 305. Toppar listan gör Urban Ahlström med 458 matcher och han följs närmast av nuvarane ordföranden, Jörgen Kaptein ? som har spelat 454 matcher. Jörgen och styrelsen i övrigt fick förnyat förtroende vilket innebär följande sammansättning: Jörgen Kaptein, ordförande, George Doggart, vice ordförande, Lars Sonesson, kassör, Ulf Westesson, sekreterare, Kjell-Erik Jarlsborg, Mats Hjort-Hansen, Tapani Ståhl och Janita Haapalainen, ordinarie ledamöter samt Lars Grönvall, Lisa Kaptein och Britt Ahlström, suppleanter. Ekonomiskt gick verksamhetsåret med ett överskott på 12 684 kronor - efter en miljonomsättning, där intäkterna var 1 090 640 kronor. FOTNOT: Vänersborgs RK tog SM-guldet 2001 och Stockholm Exiles SM-silvret.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons