Annons

Ett evigt gnällande blev smolk i derbybägaren

Helgen som gick blev till en av spelårets absoluta höjdpunkter, där Stavsten/Ymor inledde med hela 8– 0 hemma mot Höör under lördagen med nytt kontrakt på köpet!
Sport • Publicerad 27 september 2007

Ett underbart dopp i Kämpingebukten föregick det förmodligen sista mötet med Mats Lilienberg på en fotbollsplan i Trelleborg. Mats har förgyllt många föreställningar på Vångavallen genom åren och Mats i sin ungdoms bästa fotbollsålder hade verkligen behövts i dagens sargade TFF.

Nu är det inte så utan åldern och småklubbsfotbollen har hunnit i kapp Mats Lilienberg. Visserligen lika smal om midjan som för tiotalet år sedan och lika pojk-aktigt blond i kalufsen men ack, vad mer fanns egentligen kvar?

Annons

– Det är nästan lite pinsamt att se Mats så här och jag begriper inte varför han inte nöjer sig med tränarrollen.

Så sa Leif Johansson – presentation överflödig – vid ringside och många tänkte nog precis som Leif.

Söndagen inleddes med nytt tak på vedbo'n för att sedan via en ljuvlig cykeltur över Ljungen ansluta till storpubliken på Möllevallen i Skanör.

Ett helt underbart fotbollsväder mötte upp och väl på plats på den östra ståplatsläktaren var det dags att njuta småklubbsfotboll. När den är som allra bäst med en direkt seriefinal!

Så var det åtminstone tänkt.

Planen hade en gigant och det var Anderslövs Luis de Silva och det skulle vara roligt att se hur många löpmeter "Lusse" sprang. Han var banne mig nästan precis överallt på planen.

Under första halvtimmen böljade spelet fram och tillbaka och då var stämningen också hög. Både på planen och på "läktaren" men efter snöpliga 0– 1 – via touch och stolpe-in – ja, då bröt eländet löst.

Det började gnällas bland hemmafolk på både planen och bredvid och division sexdomaren, Fredrik Levenius, upphöjdes plötsligt till elitdomare. Åtminstone höjdes kraven på honom som om han vore minst en domare av allsvensk klass.

Björn Ralling och kanske någon ytterligare undantagen men i princip gnällde alla i hemmalaget på allting. Det räckte att en Boik-are närmade sig en hemmaspelare helt "fredligt", så skrek denne efter frispark. Och även om bollen klart synbart för alla sparkades över sidolinjen av en hemmaspelare – nog gnälldes det ändå efter ett hemmainkast. Och huliganerna bredvid eldade på.

Efter pausen blev det lite stiltje bland både huliganer och hemmaspelare och anledningen var Kim Lundgrens kvitteringsmål. Det dröjde dock inte länge förrän det började gnällas igen och mot slutet var det rent gräsligt.

Annons

Det var inte utan man som neutral hade anledning att åtminstone småle inombords, när Boik ganska rättvist avgjorde derbyt. På en straff dessutom och så solklar, att till och med gamarna bet sig i läppen.

1– 2 även när slutsignalen ljöd och vilt jubel bland Boik-arna, så klart, men eländet var inte slut där. När sportsmännen bland hemmaspelare tackade artigt för god kamp – ja, då var mer än halva gänget gnällspikar till lagkamrater redan på väg in i omklädningsrummet.

Spelet höll hög småklubbs-klass men allt det osportsliga var rent bedrövligt att skåda men sammantaget...

...snacka om att snacka sig till en onödig förlust!

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons