Annons

Ett derby med mycket känslor

På lördagen spelas en historisk match på Vångavallen och det handlar om derbyt i division mellan IFK och Pelister. Matchen är historisk så tillvida att det är första gången någonsin som de båda föreningarna möts och det är också första gången någonsin som Pelister spelar på Vångavallens A-plan.
Sport • Publicerad 15 maj 2009
Patrik Lindberg, IFK – till vänster och Igor Tasevski, Pelister möts på lördagen i det historiska derbyt på Vångavallens A-plan. För tre år sedan spelade båda i IFK och båda pratar om en match med mycket känslor i. Foto: Claes Nyberg
Patrik Lindberg, IFK – till vänster och Igor Tasevski, Pelister möts på lördagen i det historiska derbyt på Vångavallens A-plan. För tre år sedan spelade båda i IFK och båda pratar om en match med mycket känslor i. Foto: Claes NybergFoto: 

Det gäller dock inte alla spelare och Igor Tasevski, en av Pelisters mera rutinerade spelare – trots sina ynka 24 år på nacken – har spelat många gånger på planen.

– Senast jag spelade här var sista höstmatchen 2005, när jag fortfarande spelade med IFK, inleder Igor.

Annons

TA-sporten sammanförde just Igor och Patrik Lindberg och båda har spelat tillsammans i IFK och båda är också vana som lagkaptener i respektive lag.

– Jag var väl gjuten lagkapten i fjor men i år har jag faktiskt inte inlett i varje startelva med tanke på alla duktiga nyförvärv och det har gjort att vi har gått runt på några spelare i laget, när det gäller kaptensbindeln, fortsätter Igor.

Igor inledde i TFF och spelade sedan tre år med IFK, innan han gick över till Pelister. Det innebär att han och Patrik spelade två säsonger tillsammans i "randigt".

– Ja, det stämmer och jag är inne på femte året här. Jag började i IFK men spelade sedan några säsonger i Stavsten, förtydligar Patrik.

När de båda får chansen att tala lite speciellt om sina respektive klubbar, ja – då börjar Patrik så här:

– Sammanhållningen är jättebra i IFK och allt runt omkring är väldigt proffsigt. Sedan känner jag ju extra för klubben, eftersom jag ju är uppväxt med IFK. Man har liksom klubben i hjärtat!

Igor är lite inne på samma spår, när han ska beskriva det speciella i Pelister:

– Jag har aldrig varit med om en sådan gemenskap i ett lag som i Pelister. Så många som är vänner även utanför planen och med så mycket folk engagerade utanför laget.

Igor började alltså i TFF men det är bara han – av alla födda 1984 – som spelar i Pelister.

– Av dem som fortfarande spelar är ju Yousef (Fakhro), Dennis (Melander) och Fritz (Persson) kvar i TFF och Björn Ekroth spelar numera i Skegrie. Han var och tränade med oss men var nog inte beredd att lägga ned så mycket tid som krävs för att spela i division tre.

Annons

När vi kommer in på seriespelet så här långt, inleder Patrik så här:

– Vi har haft stora problem med skador och det krävs kontinuitet i laget för att det ska gå bra. Den här serien är så jämn att man blir enkelt straffad om man inte är på topp som lag. Vårt mål är att bli bättre än i fjor och då kom vi på sjätte plats.

Igor säger så här om Pelisters inledning:

– Fyra poäng efter fyra matcher – det är klart vi inte är nöjda ens som nykomling. Vi har också varit med i varje match och därför var det skönt att det lossnade ordentligt senast och att vi kunde vinna över Kvarnby. Målet är inte att bara stanna kvar utan att dessutom bli bästa Trelleborgslag.

Båda tror på en publiksiffra uppemot 1 000 åskådare och båda hoppas, så klart, på fint väder. Avslutningen hos de båda låter så här och Patrik inleder:

– Vi kommer aldrig att ge oss!

Igor tar över och säger så här:

– Det kommer att handla om mycket känslor och mycket hjärta för vår del.

De båda tränarna, Jimmi Olsson i IFK och Anders Palmér, visar stor respekt inför varandra och inför derbyt, inleder Jimmi kortfattat så här:

– Pelister har gjort en imponerande resa men jag hoppas vi får igång det egna spelet ytterligare och börjar kriga.

Annons

Anders Palmér avrundar derbyresonemanget så här:

– Det är ett härligt läge för oss och egentligen har vi bara att gå in och spela. Vi har dessutom ett riktigt bra lag och att få spela på Vångavallens A-plan gör det extra stort.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons