GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eskilstuna tvångsnedflyttas – får möta TFF

Eskilstuna United beviljas inte elitlicens för år 2023 och tvångsnedflyttas till Elitettan där de kommer att ställas mot TFF. IK Uppsala erbjuds platsen i allsvenskan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 5 december 2022
Spelarna i Eskilstuna United deppar eftermatchen mot FC Rosengård på Malmö IP den 14 oktober. Nästa år ställs klubben mot TFF.
Spelarna i Eskilstuna United deppar eftermatchen mot FC Rosengård på Malmö IP den 14 oktober. Nästa år ställs klubben mot TFF.Foto: Johan Nilsson/TT

Svenska fotbollförbundets licensnämnd meddelar på måndagen att Eskilstuna United, i år åtta i allsvenskan, inte beviljas elitlicens för 2023.

Eskilstuna United har dragits med stora ekonomiska problem och har under sommaren och hösten samlat in pengar för att rädda klubbens ekonomi och elitlicens för 2023. Det lyckades man inte med och klubben tvångsnedflyttas till Elitettan, där de kommer att ställas mot TFF.

– Vi skulle uppvisa ett positivt periodiserad bokslut sista augusti. Det hade vi inte, tyvärr. Men vår ekonomi är i balans nu och vi redovisade det för två veckor sedan till nämnden. De valde att inte ta hänsyn till det och tog det här beslutet ändå, säger Eskilstunas ordförande Lina Bertilsson till Sportbladet.

Fram till den 19 december kan klubben överklaga Licensnämndens beslut.

– Vi har inte hunnit titta på om vi ska göra det än. Men vi får sätta oss omgående och kolla, säger Lina Bertilsson till Sportbladet.

Eskilstuna United kom i år åtta i allsvenskan. Klubben har spelat i allsvenskan sedan 2014. 2015 kom de tvåa, och följde upp det med tredjeplatser såväl 2016 som 2017. 2021 kom de fyra.

För spelarna i Eskilstuna innebär tvångsdegraderingen att deras kontrakt upphör, meddelar klubben.

IK Uppsala, som förlorade det allsvenska kvalet mot Brommapojkarna, erbjuds nu platsen i allsvenskan i stället.

I licensnämndens delbeslut i somras framgick det att även Östersund och Skövde i herrarnas superetta riskerade elitlicensen. De två klubbarna fick dock klartecken på måndagen för spel i herrarnas superetta 2023.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.