Annons

Eriks fina A-lagsdebut grunden till Starkeseger

Trots BK Starkes härjningar i än den ena serien och än den andra var det i går första gången man stötte på anrika Ballingslövs BK på 30[S]talet år!
Sport • Publicerad 25 november 2005
Här hjälper Thomas "Ome" Jönsson till att peppa Erik Wahldén inför fortsättningen.
Här hjälper Thomas "Ome" Jönsson till att peppa Erik Wahldén inför fortsättningen.Foto: 
Erik Wahldén gjorde en fin A-lagsdebut och här är han (i rött) på väg att vinna över Christoffer Lundblad. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Erik Wahldén gjorde en fin A-lagsdebut och här är han (i rött) på väg att vinna över Christoffer Lundblad. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 
Erik Wahldén efter A-lagsdebuten och trots segern var han lite halvgroggy efter en rejäl smäll på näsan.
Erik Wahldén efter A-lagsdebuten och trots segern var han lite halvgroggy efter en rejäl smäll på näsan.Foto: 

[S] Ja, vi har inte mötts i seriesammanhang sedan vi båda låg i elitserien i början av 70-talet, meddelar Starkeordföranden, Börje Persson, innan matchen tog vid i Söderslästtshallen.

På den tiden var Ballingslöv verkligen att räkna med och man tillhörde då jättarna bland svenska brottningsklubbar, där väl endast Klippans BK riktigt kunde konkurrera.

Annons

I går var det sannerligen inte samma Ballingslöv men heller inte samma Starke men oavsett [S] hemmalaget vann med klara 27[S]14!

[S] Verkligen roligt för Erik och det är en härlig kille. Han tränar bra och verkar tycka det är roligt, menar tränaren, Christer "Kicke" Andersson, efter matchen.

Erik gjorde A-lagsdebut i matchen mot Christoffer Lundblad och han verkade tänd redan från början. Trots en olycklig smäll [S] som gav en lättare näsblödning [S] kunde Erik fullborda på bästa sätt och efter 1.13 var fallsegern klar.

[S] Jag tränar tre gånger i veckan och så är det oftast matcher under helgen, förklarar Erik efteråt och han var helnöjd med segern.

Efter Eriks fina seger fortsatte Dennis Vollenweider med en poängseger över Markus Svensson.

[S] Dennis har varit krasslig och missat flera pass senaste veckorna och det är, så klart, inte bra. Man tappar lätt, menar Kicke vidare. Även Jonas Hellström har en och annan bock i träningsprogrammets frånvaroruta och kanske var det också det som bidrog till förlusten mot Mattias Alvedal. Mattias är en väldigt duktig brottare men det verkade som Jonas hade segern närmast i hamn, när han lite onödigt mot slutet åkte på en fallförlust.

Däremellan vann Mikael Andersson elegant över Axel Olsson och "Micke" är en brottare av klass. Han är också en av de brottare som Kicke tänker skicka iväg till SM-brottningen under våren.

[S] Nu är Keith (Malmberg) skadad men är han, Dennis och Micke på plats [S] ja, då blir det också väldigt hög klass på träningspassen, förtydligar Kicke.

Markus Ewald var helt chanslös i 78 kg-klassen mot Kent Lang och lika chanslös var Ola Nilsson i tyngsta klassen mot Johan Sandell. Däremot vann rutinerade Roger Andersson matchen i 84 kg-klassen och till sist fick han in sin "patentare" [S] ett rejält och traditionellt nacksving. Det är inte många som klarar sig ur ett sådant, när Roger får in en fullträff och det gjorde heller inte Anton Olsson. Walk over för Leif Nilsson och Tasso Gramatikos kompletterade segerraden och alltså förkrossande 27[S]14 till Starke!

Erik Wahldén utsågs till bäste hemmabrottare och priset i bortalaget tillföll Mattias Alvedal.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons