Annons

Erik på väg till tufft EM-kval i Spanien

TFF-löftet, Erik Gunnarsson, åker i dag till Spanien med P17-landslaget. Målet är EM-kvalet i närheten av Malaga, där man inleder mot Polen i Almunecar på tisdag.
Sport • Publicerad 24 mars 2007

Erik har precis fyllt 17 årmen är ganska rutinerad som landslagsman.

– Jag har spelat 13 pojklandskamper och en juniorlandskamp, förklarar Erik efter fredagsträningen.

Annons

Det är mycket fotboll just nu för Erik – som till vardags går på fotbollsgymnasiet och i går var han helt slut framåt kvällningen:

– Först har det varit fotboll hela skoldagen och sedan tränade jag med TFF-seniorerna. Samtidigt som det kan vara jobbigt är det roligt och att träna med seniorerna är oerhört lörorikt.

Roland Larsson, som är förbundskapten, är samme Roland som för snart tiotalet år sedan var tipselittränare i just TFF. Erik är ensam trelleborgare i landslagstruppen men han har sällskap av två andra skåningar; Ivo Pekaslski, från Landskrona och Mak Dzonlagic, från MFF. Kvalspelet i Spanien handlar om ett extrakval inför slutspelet – som avgörs i Belgien den 2– 13 maj. I grundkvalet var Sverige på väg att kvala in direkt till EM, efter 2– 0 mot Grekland och 2– 2 mot Österrike. Avslutningen mot Lichtenstein blev dock svårare än beräknat och efter 1– 1 där får man nu alltså inrikta sig på att nå EM "bakvägen".

Efter matchen mot Polen väntar värdnationen Spanien nästa torsdag och sedan sker avslutningen mot Schweiz på lördag.

– En riktigt tuff grupp men jag hoppas det går bra, avrundar Erik Gunnarsson.

Skulle Sverige klara av att nå EM-slutspelet finns också möjligheten att få vara med i VM för P70-landslag. VM arrangeras senare i år och då i Sydkorea.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons