Annons

Erik, 15, debuterar i fotbollslandslaget

Erik Gunnarsson, 15 år och bosatt i Anderslöv, är lika lovande i fotboll och handboll men nu har fotbollen fått ett stort övertag.
Sport • Publicerad 1 september 2005

I går blev det nämligen klart, att Erik gör landslagsdebut mot Norge och då handlar det om P15 eller pojkar födda 1990.

" Helt fantastiskt! säger Erik spontant, när TA-sporten meddelar den glada nyheten inför tisdagens träningspass.

Annons

Man ser på honom hur glad han blir men helt överraskad är han ändå inte:

" Nej, jag var med på ett landslagsläger på Bosön för en månad sedan och då tyckte jag det gick bra, när man jämförde sig med andra i truppen.

Han är mer eller mindre given i Anderslövs Boik:s division sexlag men spelar samtidigt med föreningens P16-lag och det där med A-lagsspelet gillar han lite extra:

" Ja, man möter mycket bättre spelare och det är mycket tuffare. Samtidigt som han alltså är väldigt lovande i fotboll tillhör han även samma skara ungdomar i handboll. Där representerar han IFK Trelleborg men när det gäller valet av idrott förklarar han enkelt så här:

" Fotbollen går helt klart först och handbollen har jag som komplementidrott på vinterhalvåret. Det är ändå mycket fysträning då och det passar bra med handbollen där. I förlängningen får vi se hur det blir.

Den närmaste förlängningen i fotbollskarriären är redan utstakad och så här förklarar Erik:

" Det är redan klart att jag spelar med TFF från och med nästa år! Det passar jättebra på en lagom nivå, där jag är kompis med flera spelare.

Han är allround som spelare men är uttagen som mittfältsspelare inför landslagsdebuten och när det gäller favoritspelare, avrundar han så här:

" Som lag är det Barcelona och där gillar jag Xavi mest.

Erik är alltså uttagen inför möte med Norge och det handlar om två landskamper i Dalarna. Den första spelas i Avesta den 13 september och den andra i Säter den 15.

Annons

Fotnot. I samma landslagstrupp ingår TFF:s Robin Persson.

Sigge Hansson

FOTBOLL ANDERSLÖV
FOTBOLL ANDERSLÖV
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons