Annons

Erica Rönnhage söker nya utmaningar

Säsongen är över. Erica Rönnhage avslutade den med att sätta nytt pers på sex kilometer när hon kom fyra i Yddingeloppet. Nu ska IFK Trelleborgs långlöperska bredda sitt idrottsliga register. "Nästa år vill jag slå igenom i triathlon", säger hon.
Sport • Publicerad 9 november 2005
Mot nya mål. Erica Rönnhages långlöparsäsong är över. Nästa år hoppas hon förbättra sitt klubbrekord i halvmaraton. Men hon satsar också på framgångar i triathlon. ARKIVBild: Tomas Nyberg
Mot nya mål. Erica Rönnhages långlöparsäsong är över. Nästa år hoppas hon förbättra sitt klubbrekord i halvmaraton. Men hon satsar också på framgångar i triathlon. ARKIVBild: Tomas NybergFoto: 

20-åringen kan se tillbaka på ett lyckat långlöparår. Hennes första år då hon satsat på allvar.

" Jag har nått många mål. Höjdpunkterna var Göteborgsvarvet och Lundaloppet, säger Erica Rönnhage som då noterade 1.27.09 på halvmaran och 38.55 på milen.

Annons

Tider som ännu står sig som personliga rekord. 1.27.09 på Göteborgsvarvet var dessutom klubbrekord på halvmara.

På årets meritlista finns också fjärdeplatsen på JSM i terränglöpning.

Men säsongsavslutningen i Yddingeloppet blev inte så dum den heller.

Med 23.43 putsade hon sitt tidigare personliga rekord på sex kilometer med en halvminut. Det räckte till en fjärdeplats, slagen med endast tio sekunder av Therese Omme. De sekunderna gjorde att Omme tog andraplatsen totalt i Skånes långlöpar grand prix.

" Det stod mellan mig Therese. Vi låg delad tvåa inför loppet, berättar Erica som nu blev trea totalt i långloppscupen.

Rönnhage hade greppet ända tills en kilometer återstod. Då gick Omme förbi.

" Jag orkade inte hänga på, jag hade öppnat tuffare än henne.

Vann loppet gjorde Heleneholms Kajsa Haglund på 22.03 med Carolina Martinez, Björnstorp på andra plats på 23.02.

De närmaste veckorna kommer Trelleborgslöperskan att ligga lågt, vilket innebär tre pass i veckan.

Därefter börjar hårdkörningen igen. Tolv pass i veckan är den normala dosen i det träningsschema som hon och tränaren Odd Nyberg gjort upp.

Annons

Till nästa säsong är det inte bara de personliga löprekorden som ska förbättras.

En satsning på triathlon lockar också. Hon har redan börjat att tränat cykling med triathleterna i Heleneholms IF.

Det har gett blodad tand.

" Det känns verkligen inspirerande. De har många tips att komma med, berättar Erica som ju dessutom får extra träning i sitt jobb som cyklande brevbärare.

Och det faktum att Erica i sin ungdom varit en duktig simmerska talar ju ytterligare för att hon tycks ha goda utsikter i triathlon.

" Jag ska under 1.25 på Göteborgsvarvet och så vill jag slå igenom i triathlon, säger Erica Rönnhage när hon blickar fram emot 2006.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons