Annons

”Enormt startfält" i Anderslöv

Anderslövsrallyt i Trelleborgs Motorklubbs regi har vid det här laget hunnit bli till en tradition och på lördag är det dags igen. Starten sker som tidigare på Ruukki - mitt emot Rosenhagen i Anderslöv och det handlar om ett mastodontstort startfält med inte mindre än 130 förare anmälda.
Sport • Publicerad 3 april 2009

Som vanligt handlar det om 8 specialsträckor, där ett och fem, två och sex, tre och sju samt fyra och åtta utgör samma sträckning. Första sträckan håller till öster om Norra Grönby och har beteckningen "Kullatorp", andra sträckan går längs Fjällfotasjöns sydöstra del och heter "Hästhagen" och tredje sträckan går vid Svartesjö och har beteckningen "Svartesjöhus". Den fjärde och ju dessutom den åttonde och sista sträckan utgörs av en helt ny sträckning borta vid Sotemoss i trakterna kring Önnarp. Kartan som gäller betecknas också just Sotemosse.- Första start sker klockan 11.13 och första bilen på åttonde sträckan ger sig i väg klockan 14.52, meddelar Lars Mattsson i tävlingsledningen.Lars informerar om det stora intresset som rallyt röner och summerar så här inför tävlingen:- Det handlar om ett enormt startfält! 130 åkare är egentligen alldeles för stort för oss som arrangör men vi kommer att klara det. Det går dock åt ungefär 100 funktionärer för att få allt att fungera. Det är flera åkare från hela södra Sverige som passar på och tar rallyt som träning inför kommande SM-rallytävlingar.Som längst finns åkare anmälda från både Närke och Västergötland men det finns också en fem-sex ekipage från arrangörsklubben.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons