Annons

Enkla missar grämer Peter

Peter Hanson hade chans på en riktigt bra placering i den stjärnspäckade Europatourtävlingen. "Klantigt", säger Peter Hanson efter 19:e-platsen.
Sport • Publicerad 14 november 2005

David Howell höll undan och vann Europatourtävlingen i Shanghai på 20 slag under par. Med det var han tre slag före Tiger Woods och 14 slag bättre än Peter Hanson som blev delad 19:e.

– 19:e plats är inget sensationellt att skriva om och så känns det för mig också. Det var hyggligt, men det hade varit kul med en placering högre upp. Tolfteplatsen som han hade inför finaldagen lyckades han inte behålla. Efter tre stabila rundor – 69, 70 och 70 – tappade Peter Hanson för första gången mot banans par (72) på söndagen.

Annons

73 slag kunde dock ha blivit mer då Peter inledde svagt.

– En dålig start med tre över par efter tio hål. Det var lite klantiga missar, bland annat tog jag fel klubba vid ett tillfälle. Två birdies, hål 13 och 14, räddade upp det hela.

– Jag har spelat bra golf hela veckan och att bli bland de 20 – både här och på Valderrama – då måste jag ha spelat bra. Men det är de enkla misstagen som kostar, det är ett par slag per var och det som skiljer en från att bli bland topp-fem.

– Jag hade hoppats på lite bättre än 19:e plats, men det blev hyggligt med pengar ändå (49 515 euro).

Förhoppningsvis håller formen i sig när Peter nu åker till Los Angeles för att försöka kvala in till USA-touren.

– Kan jag spela som jag gjort den senaste tiden och prestera fyra stabila varv så ska det nog gå vägen. Konkurrensen är ju inte lika stor som den var här i Shanghai och jag tror jag har bra chans att gå vidare.

Peter Hanson kvalspelar på Oak Valley och de 19 bästa där går vidare till slutkvalet i Florida om några veckor.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons