Annons

Enkel svensk seger

Svenska U 21-landslaget behövde aldrig förta sig mot Estland i onsdagens match på Vångavallen. Därtill var Estland ett alldeles svagt lag. Segersiffrorna skrevs till 5-1 (2-1) - nästan var annat svenskt skott i mål.
Sport • Publicerad 30 april 2003

BILD:CLAES NYBERG - Vi hade med oss EM-kvalförlusten mot Ungern (2-5) i tankarna och ville få tillbaka den goa känslan och harmonin vi hade innan den matchen, säger Sveriges förbundskapten Torbjörn Nilsson. Det tycker jag att vi lyckades med. - 2-1 i paus var faktiskt lite orättvist. Jag tycker att Estland fick väldigt bra utdelning med tanke på att de bara hade målet och ett skott i stolpen. Matchen var Sveriges från början till slut. Backlinjen sattes aldrig på något riktigt prov. Mittfältet dominerade. Anfallet fick gott om bollar att jobba med. TFF:s estländske landslagsman Vitali Gussev tillhörde de få ljusglimtarna i det estländska laget och var nära att göra mål - två gånger. Efter 55 minuter sköt han ett skott som Sveriges målvakt Johan Alvbåge tippade i ribban. Drygt tio minuter senare fick han på ett rungande skott i insidan av stolpen. Det byttes friskt. En av bara sex svenskar som fick spela i 90 minuter var Landskronas Alexander Farnerud. I första halvlek något blek på vänsterkanten, i den andra betydligt mera till sin rätt på topp. Efter 78 minuter kom han fri i mitten. Drev in bollen i straffområdet och sköt 4-1. En minut senare satte han 5-1. Mötte ett kort inlägg, och tåade in bollen i mål. - Framför allt var det skönt att få göra mål igen, säger Alexander Farnerud. Det var ju ett tag sedan. - Det var roligt att se Alex gå upp i kedjan och göra två mål, säger Torbjörn Nilsson. Han tillhör våra största talanger och har ett brett register. Han kom till bättre när han klev upp i banan. Överhuvudtaget är vi jätteglada för fem mål. Vi hade 12 skott på mål och fick nästan 50 procentig utdelning. I Landskrona har Alexander Farnerud inte lyckats fullt ut under våren. Bättre gick det på Vångavallen. - I U 21 är vi verkligen ett spelande lag, säger han. Alla försöker hålla bollen längs marken, det fungerar bäst. Sen är det inte upp till mig vem som ska spela på topp. Men det är möjligt att jag passar bäst som anfallsspelare. Jag känner mig nästan mer bekväm där framme än på kanten. Målen: 1-0 (5) Babis Stefanidis, 2-0 (18) Stefan Ishizaki, 2-1 (39) Eduard Ratnikov, 3-1 (49) George Mourad, 4-1 (78) Alexander Farnerud, 5-1 (79) Alexander Farnerud.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons