Annons

Enkel svensk seger i OS-kvalet

Argentina skulle bli en enkel uppgift för Sverige i handbollens OS-kval. Så blev det också.
Sport • Publicerad 31 maj 2008
Sverige segrade i OS-kvalet. Bild: Scanpix
Sverige segrade i OS-kvalet. Bild: ScanpixFoto: 

Sydamerikanerna blev överkörda, 33-21 (17-7) slutade matchen i blågul favör och nu är allt upplagt för en helt avgörande match mot Island på söndagen.

Mot Argentina var klasskillnad från början till slut. Sverige med en aggressiv försvarsmur som var nästan hopplös för motståndarna att tränga igenom. Och när argentinarna ändå kom till avslut fanns ju landslagets båda åldermän där bakom, Tomas Svensson, 40, i första halvlek och Peter Gentzel, 39, efter paus - båda lika skickliga och hungriga som för 15 år sedan. Sånär som på oskärpan i delar av den andra halvleken när Argentina kunde gå upp till 18-12 så var sydamerikanerna hela tiden ett nummer för små.

Annons

Argentina kom till OS-kvalet för att se och lära.

Den här gången kunde de bland annat få en lektion i tufft försvarsspel av krigaren Magnus Jernemyr och en annan som handlade om kreativitet och skottstyrka signerad Dalibor Doder.

Han skräms heller inte av söndagens motstånd:

- Vi har mött dem ett par gånger nu. Det viktigaste är försvarsspelet. Funkar det så funkar även anfallsspelet, sade Doder till Sveriges television. (TT:s utsände)

Thomas Eriksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons