Annons

Enkel seger mot svagt Lund

TFF tog sin andra seger för året när Lunds BK besegrades med 3"0 (1"0). Motståndet var svagt och TFF fick träna på anfallsspelet.
Sport • Publicerad 9 mars 2005
Emil Mårtensson svarade påpassligt för 1–0.
Emil Mårtensson svarade påpassligt för 1–0.Foto: 
Stephen Ademolu utmanar en försvarare. Kanadensare var farlig matchen igenom men lyckades inte få till det i de avgörande momenten. @08 Bildbyline:BILD: CLAES NYBERG
Stephen Ademolu utmanar en försvarare. Kanadensare var farlig matchen igenom men lyckades inte få till det i de avgörande momenten. @08 Bildbyline:BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Alexander Steen går från klarhet till klarhet.
Alexander Steen går från klarhet till klarhet.Foto: 

TFF svarade för tre vackra mål och segersiffrorna borde ha blivit större.

– Jag tycker ändå att anfallsspelet börjar fungera. Vi kommer till många inlägg och löpningarna är ofta rätt, säger assisterande tränaren Benny Mårtensson.

Annons

– Det är alltid bra att vinna och vi gör det på ett bra sätt. Vi visar också att vi har linjer i vårt spel.

Försvarsspelet har varit prioritet ett och TFF:s backlinje ställdes inte på några större prov. Lunds BK producerade inte ett enda skott på mål och kom inte till några direkta farligheter under matchen.

– Vi höll ihop spelet riktigt bra bakåt och då hade vi ändå två mittbackar som aldrig spelat tillsammans, säger Benny Mårtensson. Christian Ahlström fick revansch för matchen mot Bunkeflo och Thommie Persson presterade återigen en bra insats.

– Det kändes riktigt bra i dag. Vi släppte inte till mycket och det var mycket mer stabilt i dag, säger Christian Ahlström som fick chansen från start.

– Det är alltid lättare att börja en match. Som avbytare är det svårare att komma i gång, säger Christian och jämför med matchen mot Bunkeflo då han tillsammans med Mike Owusu fick hoppa in med kort varsel.

TFF hade markant spelövertag och borde ha utnyttjat fler av de chanser som skapades.

Emil Mårtensson, Alban Jusufi och Jonas Bjurström var trion som lyckades.

– Tre fina mål, säger forne skyttekungen Benny Mårtensson och det är bara att instämma.

– Bra för självförtroendet, säger Alban Jusufi som frånsett matchen mot Högaborg varit mållös i sina tidigare matcher.

– Två mål på fyra matcher är inte godkänt. Jag borde ha gjort fyra " jag har stora krav på mig själv, säger Alban som gjorde 18 mål och vann skytteligan med Klippan i division tre i fjor.

Annons

Mot Lund svarade Alban för en tjusig lobb fram till 2"0. Kvällens vackraste var Jonas Bjurströms kanonskott i krysset fram till 3"0.

– Vi ska slå ett lag som Lund, vi ska spela ut dem. Spelet fungerade bättre i andra, säger Jonas Bjurström som tillsammans med Jens Sloth fick bättre kontroll över mittfältet efter paus.

– Det är viktigt att få spela olika matchtyper. Vi har bevisat att vi kan spela på kontringar och nu fick vi föra en hel match, fortsätter Jonas Bjurström. Två spelare tvingades utgå under matchens gång. Thommie Persson fick en spark i ansiktet och spräckte ögonbrynet och Dennis Melander fick en rejäl smäll på högerfoten.

– Det gjorde ont, men nu känns det okej, säger Dennis som tror på spel i träningsmatcherna under Italienlägret.

Skade- och sjukdomssituationen ljusnar. Samtliga spelare som varit borta är på väg tillbaka, förutom Linus Malmkvist som ska opereras om två veckor. Därmed kan TFF finslipa formen lagom till premiären.

– Vi ska öka bolltempot och få till bättre spelvändningar. Vi ska också börja jobba med anfallsspelet, säger Benny Mårtensson.

Martin Falkenby

Fem träningsmatcher kvar

TFF har spelat fem träningsmatcher på försäsongen. Lika många återstår innan superettapremiären den 17 april mot Frölunda.

17/2 Högaborg 5"1

Annons

22/2 Landskrona 1"1

26/2 Bunkeflo 1"3

5/3 Nordsjälland 1"2

9/3 Lunds BK 3"0

20/3 DSV Loeben (Österrike)

23/3 Udinese (Italien)

5/4 FC Jaro (Finland)

9/4 Motstånd ej klart

FOTBOLL ANDERSLÖV
FOTBOLL ANDERSLÖV
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons